Dit gebeurt er in het gebouwtje naast het station: ‘De naaldjes doen geen zeer’

Inge Stringa. Foto: Kirsten Bliekendaal

Van burn-out tot onvruchtbaarheid en slapeloosheid, er is volgens Inge Stringa niets wat je niet kunt behandelen met acupunctuur. Dagelijks zet ze vanuit haar praktijk naast het station naaldjes om mensen hun energie weer goed te laten stromen. ‘Zie het als het oplossen van een file op de A12.’

“Op de A12 is een motorongeluk gebeurd, het verkeer achter het ongeluk loopt vast. Pas als de weg vrij is kan het verkeer weer gaan rijden. Zo is het ook als je ziek bent. Dan is er ergens een stagnatie in je lijf”, legt Inge het principe achter haar werk als acupuncturist uit.

“Op die stagnatiepunten in je lichaam zet ik een naaldje. Door die prikkeling kan de energie weer gaan stromen. Ik haal als het ware de verongelukte motor weg en breng het verkeer weer op gang.”

Tekst gaat verder na de foto >

De praktijk van Inge naast het station.

Acupunctuur kan voor mensen die fysiek, mentaal of emotioneel vastlopen een oplossing bieden. “Acupunctuur is niet iets waar je in moet geloven, wat sommige mensen denken. Het werkt gewoon.” Ze zag hoe het haar hond hielp (bij een gespecialiseerde dierenarts-acupunturist) en baby’s van 3 maanden. “Die hebben geen idee van acupunctuur en al mijn klanten lopen blij weg.”

Justin Bieber

Van jongeren tot CEO’s tot vrouwen in de overgang. Mensen in allerlei soorten en maten komen naar haar praktijk. “Vaak zijn het mensen die het reguliere circuit van huisarts en ziekenhuis al hebben doorlopen. Ze komen bij mij met problemen als slapeloosheid, burn-out, onvruchtbaarheid, depressies, eigenlijk alles. Laatst was er iemand met een gedeeltelijke gezichtsverlamming, dat wat Justin Bieber had. In een paar behandelingen kon hij zijn mondhoek weer omhoog trekken.”

Tekst gaat verder na de foto’s >

Inge drukt op haar pols. “Elk lichaam heeft 361 zogenoemde acupunctuurpunten, dit is bijvoorbeeld Hart 7, een punt dat zorgt voor slaap en rust in de geest.” Als daar een blokkade zit, door bijvoorbeeld te veel stress, slaap je slechter en ben je onrustig. “Met een naaldje prikkel ik dat acupunctuurpunt, waardoor het bloed en dus de energie weer kan gaan stromen. En nee, de naaldjes doen geen zeer. Ze zijn erg dun.”

Wonder

Maar denk niet dat een naaldje een wondermiddel is. “Ik zie acupunctuur als iets complementairs aan de westerse geneeskunde, als je medicatie nodig hebt moet je dat doen. En daarbij is je leefstijl ook belangrijk. Als je niet goed voor je lijf zorgt, functioneert het ook niet meer zoals het hoort.”

Iets waar Inge zelf ook achter kwam toen ze nog als bedrijfsconsultant werkte. “Ik vloog voor mijn werk de hele wereld over. Tijdens vergaderingen merkte ik dat ik het nergens over vond gaan. Het begon me tegen te staan en ik kreeg een burn-out.” Door de Tai Chi, die ze al jaren naast haar werk deed, ontdekte ze wat ze echt wilde. “Iets betekenen voor anderen, er echt toe doen.”

Tekst gaat verder na de foto’s >

Ze startte met (het assisteren van) Tai Chi lessen. “Dat zijn energetische oefeningen waarbij het draait om voelen. In contact staan met jezelf. Ik heb het geleerd van een Chinese grootmeester (dr. Shen Hongxun). Voor hem reisde ik naar allerlei plekken op de wereld”, zegt ze terwijl ze een fotolijstje pakt met zijn afbeelding. “Wat ik van hem leerde wil ik doorgeven aan anderen.”

Naast haar Tai Chi lessen volgde ze een 4-jarige opleiding tot acupuncturist. “Tai Chi is het ontwikkelen en richting geven van energie en acupunctuur is de leer omenergie actief te helpen weer in beweging te komen. Dat hoort voor mij bij elkaar.”

Station

Beide leren combineert ze in haar acupunctuurpraktijk naast het station. “Ik heb deze locatie bewust gekozen. Het gebouw staat in het zicht en is mooier en fijner dan een bedrijfspand ergens op een industrieterrein. Ook dit is energie.” Een trein zoeft voorbij en op het perron wordt een vertraging aangekondigd. “De deur staat nu open dus dan hoor je het, maar de muren zijn dik. Mensen vallen hier zelfs in slaap, dat zegt genoeg.”

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Er verschijnt een toffe nieuwe set van Woerdy in legosteentjes: ‘De vorige was een groot succes’”

Er verschijnt een toffe nieuwe set van Woerdy in legosteentjes: ‘De vorige was een groot succes’

Sander lego Woerdy 2022
Ga naar “Smullen! Woerden heeft er een nieuw (mobiel) eettentje bij: ‘Eten is er om te delen’”

Smullen! Woerden heeft er een nieuw (mobiel) eettentje bij: ‘Eten is er om te delen’

Ga naar “‘Je kunt niets voor ze verbergen’: Petra zet paarden in bij haar werk als coach”

‘Je kunt niets voor ze verbergen’: Petra zet paarden in bij haar werk als coach

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Gratis instaprondleiding”

Gratis instaprondleiding

 • Stadsmuseum Woerden
 • Geldig t/m 15 september 2022

Topper

Ga naar “Alle Beemster van € 1,77 voor € 1,33”

Alle Beemster van € 1,77 voor € 1,33

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Illa casual pannen 50% korting”

Illa casual pannen 50% korting

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Alle Nescafé oploskoffie* van € 2,49 voor € 1,87”

Alle Nescafé oploskoffie* van € 2,49 voor € 1,87

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Alle Dr. Oetker Casa di Mama of Tradizionale Diepvries van € 3,99 voor € 2,59”

Alle Dr. Oetker Casa di Mama of Tradizionale Diepvries van € 3,99 voor € 2,59

 • Geldig t/m 14 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “(Junior) projectmanager”

(Junior) projectmanager

 • Hart voor Woerden
 • Parttime

Topper

Ga naar “Vacature Customer Operations Medewerker”

Vacature Customer Operations Medewerker

 • Groenendijk Bedrijfskleding
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Summerlake Outdoor Festival 2022”

Summerlake Outdoor Festival 2022

 • 17 september 2022
Ga naar “Drakenbootrace”

Drakenbootrace

 • 3 september 2022
Ga naar “Akoestival en Kunstpark”

Akoestival en Kunstpark

 • 28 augustus 2022
Ga naar “Swim to Fight Cancer Woerden”

Swim to Fight Cancer Woerden

 • 4 september 2022
Ga naar “Popronde Woerden”

Popronde Woerden

 • 25 september 2022
popronde Woerden