Bij dit bezorgrestaurant in Woerden bestel je uit zes keukens tegelijk: ‘We maken alles zelf’

Aangeboden door Qredits

eric qredits

Bij Eric de Kock in huis was eten bestellen steeds weer gedoe. Het ene kind wilde een pizza, de ander macaroni en weer iemand anders had zin in een poké bowl. Daar moet een oplossing voor zijn, vond Eric. Daarom bedacht hij samen met zijn compagnon Jasper Bezorgrestaurant Woerden: een plek waar je kiest uit heerlijke gerechten uit maar liefst zes verschillende keukens. Met hulp van Qredits bouwde hij een hypermoderne keuken waar al die gerechten gemaakt worden. “Eten bestellen moet een feestje zijn.”

Op het schoolplein kwam Eric zijn compagnon Jasper de Vink, eigenaar van merkbureau Studio Piraat tegen. “Onze zoontjes zitten in dezelfde klas”, vertelt Eric. Hijzelf had jarenlang café Walzicht in Woerden. De twee zaten boordevol ideeën voor nieuwe bedrijven die ze maar wat graag op het schoolplein bespraken. “We stonden daar bijna dagelijks te vergaderen. Toen dit idee voor een grote bezorgkeuken met meerdere concepten eruit kwam rollen, was het tijd voor actie. Studio Piraat is een merkbureau en ik heb de horeca-ervaring. Het is een perfecte combinatie.”

Zes keukens onder één dak 

Bij Bezorgrestaurant Woerden vind je zes keukens onder één dak. “We hebben pizza, pasta, gerechten speciaal voor kinderen, surinaams, poké bowls, salades én meer”, vertelt Eric. Er bleken meer mensen te zijn die keuzestress ervaren als ze eten willen bestellen, omdat iedereen zin heeft in een ander gerecht. “Hier in de omgeving spreek ik veel jonge gezinnen die tegen hetzelfde probleem aanlopen. Maar het is vast niet alleen in Woerden zo. Daarom hopen we meerdere vestigingen te openen door heel het land.”

Vertrouwen vanuit Qredits

Zo’n hypermoderne keuken en groot concept opzetten kost tijd en geld. Daarom klopte Eric aan bij Qredits voor een krediet. “Ik kende ze al uit mijn tijd bij café Walzicht: tijdens de coronacrisis hebben we een klein overbruggingskrediet gekregen. Die ervaring was zo goed dat ik met dit plan gelijk naar Qredits ben gestapt.. 

Andere financiële instellingen hebben weinig vertrouwen in de horeca. Marnix, mijn bedrijfsadviseur van Qredits, kijkt verder dan de cijfertjes. Hij ziet welke ondernemers hij voor zich heeft en focust meer op het bedrijfsplan en het karakter van de ondernemer. Uiteindelijk moet het toch in je zitten, en is dat misschien wel belangrijker dan jaarcijfers.” Met een goed uitgedacht ondernemersplan, een krediet van Qredits en goede moed opende Bezorgrestaurant Woerden in april van 2022 de deuren.

Coaching en training

Ondertussen is het contact met Qredits heel goed gebleven. “Het is meer een partner dan alleen een kredietverstrekker. Onze bedrijfsadviseur Marnix is ook Woerdenaar en heeft zelfs al eens bij ons besteld.” Qredits biedt ook ondernemerscoaching en trainingen. “Daar heb ik altijd al eens gebruik van willen maken, maar het afgelopen half jaar was een rollercoaster. In de toekomst hoop ik er meer de ruimte voor te hebben. Het idee is ook zeker om dit concept naar andere steden te brengen.”

Een feestje op tafel

Voor Eric en zijn compagnon is het belangrijk dat Bezorgrestaurant Woerden een uniek concept is. “Daarom hebben we alles graag zelf in de hand. Onze bezorgers zien we als gastheren- en vrouwen. We werken niet met externe bezorgdiensten. Verder geven we veel aandacht aan verpakkingen. Bij ons geen plastic tasjes en zilverfolie. Ook eten bestellen moet een feestje zijn en daar hoort een mooi verpakt cadeautje bij. Dan smaakt het nóg beter.”

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “‘Zie het als een APK voor je lichaam’: deze drie Woerdenaren starten een praktijk die jouw lijf blij maakt”

‘Zie het als een APK voor je lichaam’: deze drie Woerdenaren starten een praktijk die jouw lijf blij maakt

Ga naar “Jump, jump, jump! Hier in Woerden kun je op wel vijftig trampolines springen”

Jump, jump, jump! Hier in Woerden kun je op wel vijftig trampolines springen

Ga naar “Goede voornemens? Op deze manier lukt afvallen wél: ‘Het gaat niet alleen over wat je eet’”

Goede voornemens? Op deze manier lukt afvallen wél: ‘Het gaat niet alleen over wat je eet’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Falcon thermo** € 9,99”

Falcon thermo** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Blazer € 29,99”

Blazer € 29,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Beauty kussensloop 60 x 70 cm € 4,99”

Beauty kussensloop 60 x 70 cm € 4,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “DREFT, SUN OF FINISH VAATWASTABLETTEN 1+1 gratis”

DREFT, SUN OF FINISH VAATWASTABLETTEN 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Studio Home bedsprei met reliëf voor € 9,72”

Studio Home bedsprei met reliëf voor € 9,72

 • Action
 • Geldig t/m 31 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Ambitieuze bedrijfsleider/sommelier”

Ambitieuze bedrijfsleider/sommelier

 • Bij Robbert
 • Fulltime
Restaurant Bij Robbert in Bodegraven regio Woerden heeft vacatures in de horeca openstaanRestaurant Bij Robbert in Bodegraven regio Woerden heeft vacatures in de horeca openstaan

Topper

Agenda

Ga naar “Maak een collectieve herinnering aan water bij Stadsmuseum Woerden”

Maak een collectieve herinnering aan water bij Stadsmuseum Woerden

 • Stadsmuseum Woerden
 • Van 2 feb t/m 6 feb

Topper

Ga naar “Koeiemart 2023”

Koeiemart 2023

 • 25 oktober 2023
Ga naar “Gen X 90’s Dance Party”

Gen X 90’s Dance Party

 • Podium Bredius
 • 28 januari 2023
Ga naar “Repair Café Woerden”

Repair Café Woerden

 • Repair Café Woerden
 • 4 maart 2023
Repair Café Woerden
Ga naar “Festival ’t Wonder”

Festival ’t Wonder

 • Van 16 jun t/m 17 jun