Annemarie maakte een carrièreswitch en runt nu een cateringbedrijf: ‘Thuis testen we alles eerst zelf’

Een eigen bedrijf starten is een droom voor veel mensen. De stap nemen om het echt te doen is groot en het vraagt veel lef. Lees dit verhaal van Niels maar. Een Woerdense die ook in het diepe is gesprongen is Annemarie Hoiting. Ze stopte met haar baan bij het ziekenhuis om helemaal te gaan voor haar eigen cateringbedrijf Imperfecta. “Ik had het er al jaren over om voor mezelf te beginnen.”
Annemarie runt Imperfecta vanuit haar eigen huis, maar ze heeft de ambitie om door te groeien. “Een eigen locatie huren zou geweldig zijn en ook dat ik medewerkers heb die de maaltijden weg kunnen brengen. Het zou helemaal mooi zijn als ik ooit een brasserie of bistro kan openen waar je lekker makkelijk naar binnen kunt lopen.” Naast haar eigen zaak is Annemarie ook tennistrainer bij Groene Hart Tennis.
‘Ik heb drie maanden gebackpackt door Laos, Cambodja en Vietnam. Ook heb ik nog een paar weken in een weeshuis gewerkt’
Van geneeskunde naar de hotelschool
Maar eerst nog even een stapje terug. Want waar komt die passie voor eten vandaan? Toen Annemarie ging studeren werd ze uitgeloot om geneeskunde te doen in België. Dat is wel heel iets anders dan koken. “Deze studie was niet wat ik wilde, want het was allemaal heel theoretisch. De praktijk is meer iets voor mij. Toen heb ik gekozen om een bredere opleiding te doen bij de hotelschool. Hiernaast had ik een baantje in de horeca en dat was heel leuk!”, vertelt Annemarie.
Stadshotel
Ze mocht een stage lopen in Zuid-Afrika en toen ze klaar was met de opleiding begon ze als frontoffice manager bij een Van der Valk Hotel. “Naast mijn werk in het hotel heb ik mijn master bedrijfskunde behaald en ondertussen kreeg ik de mogelijkheid om te helpen met de start-up van het Stadshotel in Woerden.” Hoe tof!
(Tekst loopt door onder de afbeelding)
Ook zin in versgemaakte salades? Vandaag de Fattoush en Thaise noodle salade geserveerd #yummie #gezondeten #catering #wiljeook
Posted by Imperfecta on Thursday, 19 December 2019
Backpakken door Azië
Iets wat Annemarie altijd al wilde doen was reizen. En dat is ze na haar periode bij het Stadshotel gaan doen. “Ik heb drie maanden gebackpackt door Laos, Cambodja en Vietnam. Ook heb ik nog een paar weken in een weeshuis gewerkt. Dat was superleuk, ik zou het zo weer doen. Wat ook heel leuk was, was dat mijn moeder de laatste drie weken met mij meereisde.”
Ziekenhuis en zomervakantie
Eenmaal terug in Nederland wilde Annemarie een overstap maken naar iets anders. Via haar moeder kwam ze in de zorgsector terecht. “Maar de echte ommezwaai kwam toen ze in een vakantieperiode haar ouders hielp. “Ik vond dat onwijs leuk en ik liep hierna een paar jaar met het idee om zelf iets te beginnen.”
‘De veertig kipfilets pasten net aan in de oven’
Start van eigen bedrijf
Annemarie: “Ik vond mijn werk in het ziekenhuis leuk, maar op een kantoor zitten is niets voor mij. Ik dacht: nu ga ik zelf iets starten. Maar welke kant ga ik op? Ik wilde catering doen, maar niet de standaard broodjes. Het moest gezond zijn en alles wilde ik vers maken. Zo kwam ik op de naam Imperfecta. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn om ook gezond te zijn.” En het starten van een bedrijf ging ze ook daadwerkelijk doen. Op 1 november 2019 startte Annemarie officieel haar eigen cateringbedrijf.
Foodbowls en Italiaans buffet
Voor een ontbijt, borrel, lunch of feest voor bedrijven of particulieren kan Annemarie van alles maken. En dat gaat van courgettesoep, een Italiaans buffet tot huisgemaakte dips en foodbowls. “De ene keer weet een klant precies wat-ie wil en de andere keer stel ik zelf de menukaart helemaal samen.”
Spannend: allereerste catering voor 40 mensen
De allereerste catering was voor meteen voor veertig mensen. “Ik was wel wat gewend van toen ik bij mijn ouders werkte, maar toen had ik een grote keuken. Nu doe ik alles vanuit huis. Dat is heel anders plannen. De veertig kipfilets pasten net aan in de oven. Er stond een andere druk op dan toen ik voor mijn ouders werkte. Maar ik heb alleen maar enthousiaste reacties gekregen na het eten!”
Annemarie: “Het leukste vind ik om buffetten met salades te maken. Met al die verschillende kleuren ziet dat er heel mooi uit. Een salade lijkt misschien simpel, maar je moet goed nadenken over waar je wat neerlegt. Ook een Thaise of Mexicaanse foodbowl vind ik leuk om te maken. En thuis testen we eerst alles zelf.” Lekker!