Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Iets met hooi: er komt een bijzondere opvang voor peuters in Woerden

Door Kirsten Bliekendaal 2 november 2020

Zet de laarsjes alvast klaar, want vies worden hoort bij de nieuwe peuteropvang van Mienke Smeijers en Daisy Reurings uit Woerden. Begin 2021 hopen zij Polderpeuters te openen in de hooiberg bij Boer Bert. Hun credo: de boer op en zoveel mogelijk buiten zijn.

Wat vinden we leuk, valt goed te combineren met onze eigen kinderen en is in de buurt? Die vragen stelden Daisy en Mienke zich toen ze besloten een nieuwe uitdaging te gaan zoeken naast hun gastouderschap. De twee kennen elkaar via de PABO en hebben een achtergrond in het onderwijs.  “We houden van buiten zijn. Met onze (gast)kinderen komen we vaak bij Boer Bert om bij de dieren te kijken.” Het was Mienke die daar een pamflet zag hangen waarop stond aangekondigd dat er een ruimte in de hooiberg te huur was. “Toen was een en een is twee.”

Vies worden

“De combinatie met het buitenspelen en de dieren is ontzettend leuk”, zegt Daisy. “Dat is er in Woerden nog niet. De meeste kinderopvanglocaties horen bij scholen.” De opvang komt bij Boer Bert aan de ’s Gravesloot in de bovenruimte van de Hooiberg. De peuters delen de Hooiberg met ouderen van de organisatie Onvergetelijk leven. Op de benedenverdieping hebben zij er hun dagbesteding. “Daar gaan we zeker wat mee doen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld met de ouderen gaan tekenen.” Verder is het vooral de bedoeling dat de peuters meer buiten dan binnen zijn te vinden. “Als kinderen vies zijn geworden dan hebben ze een leuke dag gehad”, zegt Daisy.

Foto: Mienke en Daisy

Begin volgend jaar hopen de twee de opvang in de Hooiberg te kunnen openen. “In eerste instantie starten we vier ochtenden, maar dat hopen we uit te gaan breiden.” Want vraag is er, merkt Daisy. “We hebben al meerdere aanmeldingen van ouders die echt naar iets buiten op zoek zijn. Ik denk dat we zeker van toegevoegde waarde zijn voor Woerden.”

Klik hier voor meer informatie over de peuteropvang.

Lees meer

Van X-factor tot aan de Ziggo Dome: zangeres Saja uit Woerden leeft haar droom

Correctie: bijna, leeft Saja Katte (28) haar droom. Sinds haar deelname aan X-factor staat het leven...

Gezelligheid! Er is een wijnbar geopend in de binnenstad

Op de fiets naar je werk: 5x vacatures in Woerden

  • Wil jij een 'Nieuw in Woerden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Woerden.

adv.