Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De elektronicazaak van Vincent bestaat 50 jaar en dat wordt groots gevierd

Aangeboden door Electro World de Groot Woerden 4 november 2019

In de Woerdense binnenstad is het groot feest bij Electro World de Groot. Het Woerdense familiebedrijf bestaat 50 jaar en dat wordt natuurlijk groots gevierd. In 1969 begon de vader van Vincent de Groot de winkel als Radio de Groot in Tournoysveld. 

Veel kortingen

Om te vieren dat de winkel 50 jaar bestaat zijn er nu 10 dolle dagen. Tijdens deze dagen kun jij profiteren van heel veel kortingen. Bijvoorbeeld €150,- korting op een wasmachine van LG. Daarnaast is er een Sodastream-demonstratie op 9 november en kun je toffe prijzen winnen. Zoals een Airfryer, Sodastream, netwerkspeaker of een laptop. Dat wil je! Haal een deelnamecoupon in de winkel.

Sinds 1969

Electro World is de grootste onafhankelijk elektronicaformule in Nederland met 150 winkels. Elke winkel heeft een eigen lokale ondernemer en Vincent runt de zaak in Woerden. Electro World de Groot vind je nu in de Molenstraat in de binnenstad. Maar de zaak begon 50 jaar geleden in winkelcentrum Tournoysveld als Radio de Groot. De vader van Vincent opende in 1969 de winkel.

De winkel van 60 m2 was al snel te klein en verhuisde hierna twee keer in hetzelfde winkelcentrum. “We zijn steeds een beetje opgeschoven. Totdat we een oppervlakte hadden van 300 m2.” In de loop der jaren nam Vincent de winkel over en kreeg de zaak de naam Electro World de Groot. In 2015 verhuisde de elektronicazaak naar de Molenstraat.

Als kleine jongen in de winkel

Vincent van Electro World de Groot was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in techniek. De ene keer was hij modelvliegtuigen aan het bouwen en de andere keer was hij een tv aan het maken. “Mijn vader had een Atari-spelcomputer in de zaak. Dit was voor mij altijd een extra motivatie om mee te gaan. Daar ging ik dan lekker spelletjes spelen.”

Op zijn twaalfde verkocht hij al zijn eerste tv. “De klant kende ik en hij gunde mij de verkoop. Hij vond het leuk dat zo’n jong jochie al veel van televisies wist. Natuurlijk ging dit allemaal onder begeleiding. Maar ik zie dit nu ook in de winkel bij stagiaires. Mensen gunnen die jonge mensen de verkoop. Heel leuk om te zien”, vertelt Vincent.

Klaarstaan voor mensen

Klaarstaan voor mensen is waar de elektronicawinkel voor staat. Vincent: “Klanten helpen we zo goed mogelijk. Apparaten die kapot gaan, repareren we. Daar doen we echt niet moeilijk over. Het maakt niet uit of de wasmachine of koelkast binnen of buiten de garantie valt.” Dit doet Electro World voor merken als Miele, Bosch, Samsung, Beko en Schulthess. “We maken de elektronica alleen met de originele onderdelen. En we doen altijd een veiligheidsmeting. Zo weet je zeker dat alles weer goed en werkt en veilig is. Dat is net even weer wat anders dan andere bedrijven doen.”

Natuurlijk repareert Electro World de Groot ook andere merken, maar voor de genoemde merken zijn ze erkend reparateur.

Fatsoenlijke uitleg

Wanneer je een tv of wasmachine nodig hebt, vraagt Vincent eerst wat al je wensen zijn. “Samen gaan we dan kijken welk apparaat het beste bij je past. En we sturen niemand met de doos de deur uit. We installeren de tv of wasmachine ook volledig. Dat betekent dat we alle kabels leggen, de juiste apps installeren, de wifi testen en ook de tv ophangen als dat nodig is. Daarnaast leggen we fatsoenlijk uit hoe de tv of wasmachine werkt. Iemand heeft namelijk veel geld besteed en dan moet natuurlijk alles perfect werken.” En dat doen ze natuurlijk ook voor koelkasten en alle andere elektronica.

Denken in oplossingen

Een klant van Electro World de Groot had een nieuw huis gekocht en daar zat een vast tv-meubel in met een lift. Vincent: “De tv komt dan uit het meubel naar boven geschoven. Dat meubel was gemaakt voor een tv van 32 inch. En de klant wilde graag een tv van 55 inch. Ze waren al bij een interieurmaker geweest, maar die kon dat niet aanpassen. Ik denk dan, ‘waarom gaat dat niet?’ Ik ben daar gaan meten en ik zag dat het wel kon. Een bevriende meubelmaker heeft het tv-meubel aangepast, zodat de tv past in het meubel. Dat hoort ook bij onze service.”

Vincent: “Grote bedrijven maken veel reclame voor hun voordelen die bij ons al 50 jaar gewoon zijn. Wij hebben zoiets van ‘natuurlijk doen we dat, daar praten we eigenlijk niet over.’ Wij zien geen problemen, maar oplossingen. No nonsense en recht toe recht aan. De wens van de klant is het belangrijkst.”


Meer over Electro World de Groot Woerden ontdekken?

Electro World de Groot Woerden elektronicawinkels

Geopend09:00 - 18:00

Molenstraat 2, Woerden

Bekijk meer:elektronicawinkels

Lees ook:

 

adv.