Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Grozette: ‘Het voelt hier echt als één grote familie’

Aangeboden door Grozette 5 maart 2019

Dat kaas en Woerden hand in hand gaan, zien we in de hele stad terug. Tijd om eens binnen te kijken bij een van de grootste kaasbedrijven in Woerden: Grozette. Het bedrijf dat strooibare kaasproducten maakt, draait 24 uur per dag en in drukke periodes kan er maar liefst 80.000 kilo kaas per dag binnenkomen. Grozette exporteert kaas naar 35 landen en er werken momenteel zo’n honderd mensen. En op 13 maart is er een open dag bij dit mooie bedrijf.

Op woensdag 13 maart is er bij Grozette in Woerden dus een open dag. Deze dag is voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging op werkgebied. Dit is de eerste keer dat Grozette zo’n open dag doet. Heel tof! Inschrijven kan hier.

Het Woerdense bedrijf is in 1963 opgericht en sinds 1997 werkt Ewald Bontje bij Grozette. Inmiddels is Ewald één van de directeuren van het bedrijf. Hij is zelf opgegroeid in een kaasbedrijf van zijn vader in Noord-Brabant. “Ik had altijd al de ambitie om iets met kaas te doen. Zelf werkte ik als kind de weekenden bij het bedrijf van mijn vader.”

(Lees verder onder de foto’s)

Foto: indebuurt Woerden
Foto: indebuurt Woerden
Foto: indebuurt Woerden
Foto: indebuurt Woerden
Foto: indebuurt Woerden
Foto: indebuurt Woerden
Foto: indebuurt Woerden
Foto: indebuurt Woerden

Familiebedrijf

Ewald geeft een rondleiding door het bedrijf (check de foto’s hierboven maar!). Heel handig: van het kantoor loop je direct de productieruimte in nadat je eerst je handen goed moet wassen en een overall aankrijgt. “Grozette begon als familiebedrijf en eigenlijk vind ik nog steeds dat het een familiebedrijf is. Sommige medewerkers werken hier al 30 á 40 jaar. Zij hebben hier ooit eens aangeklopt voor werk en zijn nooit meer weggegaan. De meesten komen ook uit Woerden en omgeving”, vertelt Ewald. “Daarom voelt het hier echt als één grote familie.”

Veel diverse producten; kaas voor pizza’s en maaltijdsalades

Grozette maakt strooibare kaasproducten. Je kent de rode busjes met gedroogd poederkaas misschien wel. Maar de kaas van Grozette kun je ook vinden op pizza’s of in de maaltijdsalades van de supermarkt.

Het bedrijf exporteert de producten naar 35 landen in onder andere Azië, Afrika en Europa. “Als de hele kazen hier binnenkomen, dan maken wij er een strooibaar product van. We leveren veel geraspte of blokjes kaas aan bedrijven die de kaas verwerken in een eindproduct, zoals bakkers en pizzamerken. En dat kan van zakjes van 10 gram tot zakken van 5 kilo. Het is heel divers wat we hier doen.”

Nieuwe ontwikkelingen

En Grozette is ook bezig met nieuwe producten. “We zijn onze eigen productielijn van gedroogd kaaspoeder aan het uitbreiden. Naast de rode busjes met strooikaas, gaan we binnenkort ook een BBQ-strooikaas en één speciaal voor kinderen lanceren. Ook gaan we ons bedrijf uitbreiden op het stuk grond hiernaast. Momenteel zijn we hier druk mee bezig.”

(Lees verder onder de foto’s)

Foto: indebuurt Woerden
Foto: indebuurt Woerden
Foto: indebuurt Woerden
Foto: indebuurt Woerden
Foto: indebuurt Woerden
Foto: indebuurt Woerden
Foto: indebuurt Woerden
Foto: indebuurt Woerden

Plezier in het werk

Ewald vertelt verder: “We houden hier van een grapje en iedereen kan ook mijn kantoor binnenlopen. De deur staat altijd open. Ik vind iedereen die hier werkt even belangrijk en het persoonlijke contact met elkaar maakt het heel leuk om bij Grozette te werken.” Tijdens de rondleiding wordt Ewald telkens met een lachend gezicht begroet door de medewerkers. “Ik vind het belangrijk dat iedereen het hier naar zijn of haar zin heeft. Als iemand jarig is, dan loop ik even naar diegene toe.”

Werken bij Grozette

Het bedrijf groeit flink en daarom is Grozette altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Momenteel heeft Grozette vacatures voor operators (o.a. besturen van machines), inpakkers, een administratief medewerker en in de technische dienst. Check hier de vacatures.

Open dag

Om alvast sfeer te proeven (en misschien ook wat kaas), houdt Grozette op woensdag 13 maart een open dag voor iedereen die geïnteresseerd is om bij het Woerdense bedrijf te werken en een nieuwe uitdaging zoekt. Lijkt het jou wel wat om bij een echt Woerdens bedrijf te werken? Schrijf je dan hier in voor de open dag!

De eerste shift is van 16.00 tot 18.00 uur en de tweede is van 19.00 tot 21.00 uur. Je krijgt een rondleiding, een presentatie over het bedrijf en natuurlijk mag je kaas proeven! Daarnaast krijg je ook nog een leuke goodiebag!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Grozette. Meer over Grozette ontdekken?

Grozette kaaswinkels

Ohmweg 13, Woerden

Bekijk meer:kaaswinkels

adv.