Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Loes runt haar eigen yogastudio: ‘We leven op de automatische piloot en dat veroorzaakt stress’

Aangeboden door Yoga Point Woerden 16 september 2020

Attentie stresskippetjes en work-a-holics! Wist je dat we in Woerden een supertoffe yogastudio hebben? Yoga Point vind je aan de Pompmolenlaan. Ze bieden dagelijks verschillende soorten yogalessen aan en je zit niet vast aan een abonnement. “In oktober organiseren we de mindfulness-maand”, vertelt eigenaresse Loes Mackenzie. “Zo kun je mindfulness op een laagdrempelige manier ontdekken.”

Oké, het klinkt leuk, maar wat is mindfulness nu eigenlijk precies? ”Om te beginnen is mindfulness voor iedereen geschikt,” zegt Loes. “Het is een vorm van bewustzijn. Het is uit de automatisch piloot stappen en je bewust zijn van wat je nu eigenlijk aan het doen bent. Mindfulness helpt je volledig aanwezig te zijn in je leven en van daaruit te handelen. Zonder je mee te laten slepen door je mening. Of terug te vallen in gedachte- en gedragspatronen die misschien niet meer helpen om je beter te voelen.”

‘We zitten vaak met ons hoofd bij andere dingen’

“Het is een manier van mediteren en werkt goed tegen stress”, vertelt Loes. “Het dagelijkse leven kan veel van ons vragen. Er is van alles dat we moeten doen en waar we aan moeten denken, verantwoordelijkheden die we hebben, dingen die we moeten plannen en ga zo maar door. Hierdoor zitten we vaak met ons hoofd bij heel andere dingen.”

Vermoeidheid en stress

“Het gevolg is dat we op de automatische piloot door het leven gaan en daardoor missen we een heleboel. Hierdoor voelen veel mensen zich opgejaagd, vermoeid, gestrest, depressief en krijgen ze een burn-out. Mindfulness kan je hierbij heel goed helpen. Het geeft je meer innerlijke rust, waardoor je meer aanwezig bent in het moment.”

Oktober = mindfulness-maand

De hele maand oktober staat bij Yoga Point Woerden in het teken van mindfulness. Wat betekent dat je op zaterdag 4 oktober bijvoorbeeld een XL-sessie mindfulness kunt volgen. “Zo kun je ontdekken of mindfulness iets voor je is”, vertelt Loes. Maar er is nog veel meer te doen: de volgende sessies staan op het programma.

  • 3 oktober: wat is mindfulness? & De automatisch piloot
  • 10 oktober: Gedachten (zijn geen feiten) en onze beleving daarvan
  • 17 oktober: Stress en hoe je daar Mindful mee kan omgaan
  • 24 oktober: Mindfulness onderhouden in je dagelijks leven

De sessies zijn van 15.00 tot 17.00 uur te volgen bij Yoga Point Woerden. Ben je lid van Yoga Point dan kan je deze lessen voor twee punten reserveren. Geen lid, geen nood! Stuur een mail naar [email protected] om je in te schrijven. De sessies kosten €15,- per keer. Als jij je voor alle vier tegelijk wilt inschrijven krijg je korting en betaal je maar €55,-.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Yoga Point Woerden. Meer over Yoga Point Woerden ontdekken?

Yoga Point Woerden

Geopend07:30 - 21:30

Pompmolenlaan 26, Woerden

adv.