Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Schrik niet: Dit is de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Westland

Door Kristianne van Blanken 13 oktober 2019

De huizenmarkt in Westland is booming. Als warme broodjes vliegen de koopwoningen over de balie van makelaars. Als je om je heen kijkt, valt op dat er meer verkocht-borden dan te-koop-borden op huizen geplakt zijn. In de afgelopen drie maanden werden er 19% meer huizen verkocht dan in diezelfde periode een jaar eerder. En de gemiddelde verkoopprijs, die stijgt helaas ook…

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) deed onderzoek naar de woningmarkt en de huizenprijzen in het derde kwartaal van 2019. Het zal je niet verbazen dat de verkoopprijs van een huis in Westland behoorlijk hoog ligt: in heel Nederland rijzen de prijzen namelijk de pan uit. In Westland betaal je gemiddeld €308.000,-. Maar het kan altijd erger. De gemiddelde prijs in Nederland ligt namelijk nog iets hoger: €313.000,-.

Het scheelt trouwens wel veel of je een appartement of rijtjeshuis koopt in Westland. Voor een appartement betaal je gemiddeld €236.000,- . Een tussenwoning kost gemiddeld €294.000,-.

Stijging

In Westland is de prijs minder hard gestegen dan gemiddeld. Hier betalen we 5% meer voor een huis dan een jaar eerder. In heel Nederland steeg de prijs gemiddeld 7.2%.

In Amsterdam daalde de gemiddelde prijs juist met ongeveer 1%. Niet dat dat zoden aan de dijk zet: je betaalt in onze hoofdstad nog steeds gemiddeld €441.000,- voor een stekkie.

Lees ook:

Hanneke Stam

Hanneke geeft les in Tai Chi: ‘Je voelt jezelf even in China staan’

Je lichamelijk en geestelijk beter voelen door bewegingen en de juiste voeding. Dat is waar Hanneke ...

Oei! De beruchtste flitspalen vind je in Westland

10x High tea in Westland

Meer over

Nieuws Wonen

adv.