Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huizenprijzen wéér omhoog: Zo zit het in Westland

Door Kristianne van Blanken 13 januari 2020

De gemiddelde verkoopprijs van een huis is wéér omhoog gegaan en daarbij staan er minder woningen te koop. De ‘Jan Modaal’ die op zoek is naar een nieuw optrekje, heeft daardoor steeds minder keuze. Maar hoe zit het eigenlijk in Westland? 

De gemiddelde verkoopprijs van een koophuis ging in de laatste drie maanden van 2019 met 8% omhoog (ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2018) naar 326.000 euro. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), die LocalFocus heeft geanalyseerd. Ruim 40.000 woningen wisselden van eigenaar.

‘Jan Modaal’ heeft steeds minder keuze: er is krapte op de woningmarkt doordat er een flinke vraag naar huizen is, maar er simpelweg minder woningen te koop staan. Daardoor stijgen de prijzen dus.

Westland

Maar die cijfers zeggen natuurlijk nog maar weinig over onze gemeente. In Westland wisselden in de laatste drie maanden van 2019 340 woningen van eigenaar. Dat betekent dat er 13% meer woningen verkocht werden ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

De gemiddelde verkoopprijs in Westland ligt met 327.000 euro hoger dan het landelijke gemiddelde. Een eurootje maar, weliswaar, maar hoger is hoger. Ten opzichte van 2018 betekent dit een prijsstijging van 10,8%. Per vierkante meter betaal je in Westland gemiddeld 2792 euro.

De rest van Nederland

In onze gemeente is sprake van een flinke prijsstijging, maar Westland spant – vergeleken met de rest van Nederland – nog niet eens de kroon. In de regio Ruurlo/Eibergen ging de gemiddelde verkoopprijs met 18,6% het hardst omhoog. Het minst hard stegen de prijzen in Oost-Friesland (1,4%).

En waar in Westland 13% meer woningen werden verkocht, bleef het aantal verkochte woningen in Den Helder/Texel juist achter. Daar werden 37,5% minder woningen verkocht ten opzichte van vorig jaar. In Elst en omgeving wisselden juist 27,7% meer woningen van eigenaar.

Bekijk hier de cijfers per gemeente:

Lees ook:

Aanbiedingen Westland

Wie kent de grappigste: op zoek naar geniale bedrijfsnamen in Westland

Yogaatielekker in Haarlem, tweedehandswinkel Kleedvermaak in Leiden en Surelock Homes Slotenmaker in...

9x Hier kun je naar de sportschool in Westland

Het nieuwe jaar is weer begonnen en de goede voornemens vliegen ons weer om de oren. Niet drinken, s...

Westlands mysterie: Waar komt de plaatsnaam Heenweg vandaan?

'Waar is de terugweg?' is een veelgemaakte grap als het over de plaatsnaam Heenweg gaat. Maar waar k...

adv.