Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Buurt in aanbouw: Zo staat het ervoor bij De Ranken in Kwintsheul en Wateringen

Door Sanne Bakker 13 augustus 2019

BAM! Rijd je door een stukje Westland, staat er ‘ineens’ een hele nieuwe woonwijk. Er wordt ook nog al wat gebouwd in onze gemeente. Om jou op de hoogte te houden, nemen we iedere maand een kijkje bij een buurt in aanbouw. Deze editie: De Ranken op de grens van Kwintsheul en Wateringen.

Voor de bouwvak, die bij ons op 5 augustus begon, hebben de eerste inwoners van Fase 3 in De Ranken hun sleutel in ontvangst mogen nemen. De rest van de wijk krijgt deze in het laatste kwartaal van dit jaar of begin 2020.

Janine Reek van Van Mierlo, het bouwbedrijf dat deze wijk bouwt, vertelt: “In De Ranken zijn in totaal 145 nieuwe woningen gebouwd of in aanbouw. Fase 3 beslaat 60 woningen. Een deel van de eigenaren komen nieuw in de gemeente Westland wonen. Zij komen veelal uit Den Haag, maar ook uit Rijswijk en Delft.”

Oud-Hollands

Alle woningen zijn ontworpen met een knipoog naar de oud-Hollandse architectuur, met veel gevel metselsteen. Bijna elk huis is anders door een tuitgevel of uitbouw. Er zijn verschillende soorten woningen: eengezinswoningen, grote hoekhuizen, geschakelde villa’s, vrijstaande woningen en bungalows.

De huizen zijn hier duurzaam geïsoleerd en veel van de nieuwe bewoners hebben gekozen voor zonnepanelen.

De tekst gaat door onder de afbeelding. 

De Ranken

Ecologische zone

Door de wijk lopen beekjes met oevers, steigers en bruggetjes. Een groot gedeelte van de buurt is autoluw en door het gebied komt een ecologische zone te liggen.

De vormen voor dit ‘park’ zijn al duidelijk zichtbaar als je in het gebied kijkt. Begin 2020, bij de oplevering van de laatste woningen, moet ook het groen helemaal klaar zijn. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen!

Straatnamen

Het komt niet vaak voor dat een nieuwbouwwijk in twee kernen ligt. In het geval van De Ranken is dit wel het geval: Fase 1 van de wijk ligt in Kwintsheul, Fase 2 en 3 in Wateringen.

De wijk ligt naast de historische druivenkwekerij Sonnehoeck en hier is rekening mee gehouden bij het kiezen van de straatnamen. Frankenthaler, Alicante, Gros Maroc en Victoria zijn voorbeelden van straatnamen in de nieuwe wijk en dit zijn allemaal namen van druiven. Andere straatnamen in de wijk zijn Druiventrap en Wijngaard.

De nieuwe bewoners hebben al de kans gekregen om eens rond te kijken in Sonnehoeck. Hier werd onlangs namelijk een speciale burendag gehouden.

De Ranken

Lees ook:

Waelpark

In ‘s-Gravenzande krijg je nu megakorting op een nieuwbouwhuis

Dat is makkelijk geld verdienen! Zomaar €15.000 of €10.000 korting op een nieuwbouwhuis. Tenminste, ...

Meer over

Nieuwbouw Wonen

adv.