Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van de zon genieten zonder vermoeide ogen: zo herken je een goede zonnebril

Aangeboden door Beeks Oog & Oor 2 juni 2020

Ben jij ook zo graag buiten als het mooi weer is? Fietsen, wandelen, naar het strand en (het mag weer!) een terrasje pakken. Maar om buiten te genieten zonder met je ogen te knijpen is een goede zonnebril geen overbodige luxe. Michael Beeks, eigenaar van Beeks Oog & Oor in ‘s-Gravenzande, legt uit waarom een goede zonnebril zo belangrijk is en waaraan je die herkent.

Het is een zonnige voorjaarsdag als we Beeks Oog & oor binnen stappen, in 2002 opgericht door Michael Beeks en zijn vader. Hoe belangrijk een goede zonnebril is, beseffen we op dat moment. Met de zonnebril nog op zien we binnen bijna niets meer. Een bekend probleem bij veel zonnebrillen, volgens Michael. “Veel zonnebrillen blokkeren namelijk naast de schadelijke UV-straling ook het zichtbare licht”, vertelt hij. “Bij wisselende lichtomstandigheden geeft dat problemen.”

Beeld: indebuurt Westland
Beeld: indebuurt Westland
Beeld: indebuurt Westland

Kennis en ervaring

Beeks Oog & Oor bestaat dit jaar achttien jaar. Dankzij zoveel ervaring weten Michael en zijn team precies waar je op moet letten bij de aanschaf van een zonnebril. Michael: “Het is vooral belangrijk om te weten in welke omstandigheden je de zonnebril gaat gebruiken. Zit je bijvoorbeeld vaak op de weg? Dan moet je zonnebril ook in bij bewolking of in tunnels goed zicht blijven geven. Sport je graag buiten? Dan is extra stevigheid belangrijker. Woon je aan het water of ben je veel op het water? Dan wil je schitteringen tegengaan. Zomaar enkele situaties waarin de ene zonnebril beter geschikt is dan de andere. Daarover geven we graag goed advies.”

Donker is niet beter

Volgens Michael is een donkere zonnebril niet per sé goed voor je ogen. “Het gebeurt wel eens dat iemand zegt heel lichtgevoelig te zijn en dus een heel donkere zonnebril wil. Maar wat je eigenlijk wil, is dat er een supergoed UV-filter is, dat juist zo min mogelijk van het zichtbare licht filtert. Waarom? Vergelijk het met een kat: je pupillen worden juist groter als je bril een te donker beeld geeft. En bij wisselende lichtomstandigheden moeten je ogen en je hersenen extra hard werken om zich aan te passen. Terwijl kijken sowieso al heel veel energie kost. Meer dan ademhalen bijvoorbeeld. Zo’n donkere zonnebril zorg er dus juist voor dat je ogen snel vermoeid raken.”

Uitgebreide collectie

Ook niet onbelangrijk bij het kopen van een zonnebril: hoe staat ie? “Brillen in het algemeen, maar zeker ook zonnebrillen zijn echte mode-items geworden”, beaamt Michael. “Wij bezoeken meerdere keren per jaar beurzen om alle trends in de gaten te houden. Maar het is niet zo dat we altijd maar de nieuwste trendy bril adviseren. We kijken samen met jou goed naar welke bril goed bij jouw gezicht past. Ook op dat gebied denken we graag mee.”

Modieus én mooi

Voor iedereen die denkt dat de dure modemerken ook altijd de beste brillen maken: dat is niet automatisch het geval. Michael: “We maken onderscheid in modemerken, zoals Gucci en Prada, en technische merken, zoals Serengeti en Maui Jim. Laatstgenoemde merken zijn gespecialiseerd in zonnebrillen. Dat merk je aan de kwaliteit. De optische eigenschappen, zoals wij dat noemen, zijn vele malen beter dan van de typische modemerken. Daarmee wil ik zeker niet zeggen dat merken als Serengeti en Maui Jim niet modieus zijn hoor. We merken dat de vraag naar deze brillen enorm toeneemt, omdat ze én van zeer goede kwaliteit zijn én er fraai uitzien.”

Hippebrillen.nl

Om je een goed beeld te geven van het assortiment, heeft Beeks Oog & Oor een aparte website opgezet. Michael: “We willen mensen graag de mogelijkheid geven om online te kunnen rondkijken. Het is wel zo dat advies over een zonnebril voor veel mensen erg belangrijk blijft en dat de uiteindelijke aankoop dus vaak in de winkel wordt gedaan. Een zonnebril blijft toch een aanschaf die je bijblijft. Juist daarom vinden we het zo belangrijk om goed advies te geven. En natuurlijk ook nazorg te bieden. Moet er iets worden afgesteld of nagekeken? We zorgen graag goed voor je zonnebril, zodat je daar zo lang mogelijk van kunt genieten.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Beeks Oog & Oor. Meer over Beeks Oog & Oor ontdekken?

Beeks Oog & Oor opticiens

Gesloten09:00 - 17:30

Langestraat 149, 's-Gravenzande

Bekijk meer:opticiens

adv.