Roos begon een plantenasiel: ‘Wij kunnen het laatste redmiddel zijn voor een plant’

Roos Vollebregt, Mariska van Egmond en Ilse van den Dool van Plantenasiel Westland.

Ben jij gek op plantjes en kom je graag in contact met andere plantenliefhebbers? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het verzorgen van een plant? Dan ben je bij Plantenasiel Westland aan het juiste adres. Roos Vollebregt uit Naaldwijk stond aan de wieg van dit initiatief.

Plantenasiel Westland is er voor iedereen die in contact wil komen met andere plantenliefhebbers. De groep houdt contact via een speciale facebookgroep, die beheerd wordt door Roos en twee andere plantenliefhebbers.

”Ik was lid van een vergelijkbare groep, gericht op Rotterdam, Delft en Den Haag. In Westland miste ik een vergelijkbaar initiatief, dus vroeg ik Westlanders of hier interesse in zou zijn”, legt Roos uit. Dat was lastig te peilen, omdat je plantenliefhebbers op straat niet zomaar herkent. Ze kreeg tientallen reacties, die lieten zien dat ook in Westland behoefte was aan een plantenasiel. Niet lang daarna werd Plantasiel Westland geboren.

Passie voor planten

Je kunt er terecht als je plantjes wilt ruilen, als je vragen hebt of juist zelf informatie wilt delen. Maar ook als je gewoon ontzettend trots bent op je eigen planten en daar graag een mooie foto van deelt. ”Het is echt een platform om de passie voor planten te delen”, vertelt Roos. Om dat te stimuleren, organiseren zij en de twee andere beheerders van de groep evenementen zoals bijeenkomsten waar planten geruild kunnen worden.

Lees verder onder de foto.

De beheerders van Plantenasiel Westland organiseren meerdere keren per jaar een plantenruilmiddag.

Ook biedt Plantenasiel Westland hulp als een plantje dood dreigt te gaan. ”Voor mensen die bij ons aankloppen, zijn wij het laatste redmiddel.”

Eerder spraken wij al eens met Roos omdat zij het initiatief ‘Plant a Friend’ lanceerde in Westland. Daarover lees je meer via deze link.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Westlander van de Week

Ga naar “Nick en Carlos bouwen een Westlandse escaperoom: ‘Bij een goede puzzel moet je een extra stap doen’”

Nick en Carlos bouwen een Westlandse escaperoom: ‘Bij een goede puzzel moet je een extra stap doen’

Ga naar “Lichthuis Mananochoja: ‘Geloof je in Buddha of Maria? Het maakt niet uit, iedereen is welkom’”

Lichthuis Mananochoja: ‘Geloof je in Buddha of Maria? Het maakt niet uit, iedereen is welkom’

Ga naar “Mylan (12) uit Naaldwijk schreef een boek: ‘Het zou gaaf zijn als ik mensen inspireer om te schrijven!’”

Mylan (12) uit Naaldwijk schreef een boek: ‘Het zou gaaf zijn als ik mensen inspireer om te schrijven!’

In onze gids