Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Paul organiseert Masterfest, een rockfestival voor en door Westlanders

Door Kristianne van Blanken 10 juli 2019
Masterfest Westland
Paul met de gitaar die je zaterdag tijdens de popquiz kunt winnen

Een rockfestival organiseren, voor en door Westlanders. Dat is waar Paul en zijn vrouw Stefanie de Zeeuw de afgelopen maanden ontzettend druk mee zijn geweest. Nadat de puntjes op de i zijn gezet, barst Masterfest zaterdag (13 juli) los in Westlands Popcentrum Nederland 3 in Wateringen. Paul vertelt gepassioneerd wat we kunnen verwachten. 

Als we hem mogen geloven, belooft de eerste editie van dit festival een waar feest voor de liefhebber van rockmuziek te worden. Met natuurlijk veel optredens, van zowel professionele muzikanten als amateurs. Wat betreft de professionals kondigde Paul eerder al aan dat de bands Green Lizard ft. Rudeboy, Stake en Life’s Electric op zullen treden. ‘’Daar ben ik echt mega trots op.’’

Naast de professionele bands vervullen zo’n vijftig leerlingen van de gitaarschool van Paul en Stefanie (The Guitar Master) een speciale rol tijdens het festival. Deze gitaristen, in de leeftijd van 7 tot 60 jaar, mogen optreden met de Westlandse coverbands Square en Monkey Minds.

Hiervoor studeerden de leerlingen tijdens hun lessen en in hun vrije tijd de nummers in, waarna speciale bandcoach-sessies in Nederland 3 volgden. Zo konden ze zich zo goed mogelijk voorbereiden op wat Paul noemt hun ‘five minutes of fame’ die ze zaterdag tijdens het festival zullen beleven.

Perfectionistisch

Masterfest Westland
Deze twee prijzen kun je zaterdag tijdens de popquiz winnen

Paul is overduidelijk trots op wat hij en Stefanie allemaal aan het neerzetten zijn. Hoe ze op het idee van Masterfest kwamen? Het was al jaren een wens van het stel om een eigen muziekfestival te organiseren. Nu hun eigen gitaarschool The Guitar Master dit jaar tien jaar bestaat, kregen ze het idee om het jubileum met een eigen festival te vieren. Maar dan wel met een rockfestival, want op het gebied van rockmuziek schiet het aanbod volgens de twee in Westland flink tekort. Masterfest moet hier verandering in brengen.

Al maanden zijn de voorbereidingen voor het evenement in volle gang en hier zijn heel wat uren werk in gaan zitten. ”We zijn allebei heel perfectionistisch, doen dingen niet half.”

Dit geldt duidelijk ook voor de organisatie van het rockevenement, aan alles is gedacht. De poster die het festival onder de aandacht brengt ziet er gelikt uit, de polsbandjes die toegang geven tot Masterfest liggen klaar en de prijzen die gewonnen kunnen worden tijdens de popquiz zijn in huis.

Vervolg

Of het festival na zaterdag een vervolg krijgt, is nog onduidelijk. Dat hangt van het financiële plaatje af. Verdienen doen Paul en Stefanie niet aan Masterfest. ‘’Het is verreweg van rendabel.’’ En dat hoeft ook niet voor de twee, die dit puur uit passie organiseren. ‘’Maar als het uiteindelijk teveel geld kost, dan houdt het op’’, aldus Paul.

Hij hoopt dat zijn festival iets in beweging brengt waardoor in de toekomst meer van dit soort rockevenementen in Westland gehouden worden. Eventueel door meerdere muziekscholen georganiseerd. ‘’Want samen is altijd beter.’’

Maar voordat het zover is, moet Paul eerst maar eens even rustig bijkomen. ”Ik ben inmiddels best een beetje moe”, geeft hij toe. ”Als dit straks klaar is, ga ik drie weken offline en met een tent in het bos zitten”, grapt hij.

Kaarten

Wil jij zaterdag komen genieten van de optredens van de verschillende rockbands en de leerlingen? Of kans maken op een elektrische gitaar van Ibanez of een versterker van Koch, die je kunt winnen tijdens de popquiz? Scoor dan via masterfest.nl je ticket(s)!


Meer over Gitaarschool The Guitar Master ontdekken?

Gitaarschool The Guitar Master muziek

Hovenierstraat 41, Naaldwijk

Bekijk meer:muziek

Lees ook:

Gerda Gunneweg Museum De Timmerwerf De Lier

Gerda zet zich met hart en ziel in voor museum De Timmerwerf: ‘Zonde als dit verdwijnt’

Je loopt er langs als je naar theetuin De Bongaard wandelt, maar toch weten nog steeds veel mensen n...

Hidde is derde Meester Patissier van Nederland: ‘Het was mijn eer te na om op te geven’

Dit is het geheim van Maarten Bakker (24), Nederlands Kampioen in schieten en lopen

adv.