Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mike maakt video’s van Westland met een drone: ‘Jammer dat er veel niet mag’

Door Kristianne van Blanken 28 januari 2020

Mike Hogeveen uit Naaldwijk wist afgelopen weekend wel héél dicht bij de Formule 1-wagens die door Westland heen reden te komen. Hij maakte er met zijn drone prachtige beelden van, zoals hij wel vaker doet in ons mooie Westland. Mike vertelt over zijn bijzondere hobby. 

De Westlander, die vandaag (28 januari) 33 jaar geworden is, vliegt nu zo’n vijf jaar met drones. ”Ik zag een keer een prachtige video die met een drone gemaakt was en wilde daar ook wat mee gaan doen.”

Zo geschiedde: Mike schafte direct een drone aan en ging aan de slag. ”Puur als hobby.” Zijn geld verdient hij in een heel ander vakgebied. Mike is namelijk manager van eetcafé De Waag in Delft.

Vliegzones

Filmen met een drone levert prachtige beelden op, maar eenvoudig is het niet. ”Je moet je aan heel veel regels houden. Daardoor kan en mag er veel niet.” Mike legt uit dat je bijvoorbeeld niet over woningen heen mag vliegen, dat er ’s nachts niet gefilmd mag worden en dat je in bepaalde ‘vliegzones’ absoluut niet mag komen.

”Maar daar valt Westland gelukkig buiten.” Wel moet je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat er een traumahelikopter langs kan vliegen. ”Daar moet je natuurlijk wel voorzichtig mee zijn.”

Formule 1

En dat doet Mike, als we hem mogen geloven. ”Ik houd me altijd netjes aan de regels en wil absoluut geen problemen.” Zo vroeg hij afgelopen weekend tijdens de opnames van de promotievideo voor de Grand Prix in Zandvoort netjes toestemming om te mogen filmen. En met die toestemming kon hij met zijn drone wel héél dicht bij de racewagens komen op het terrein van de bloemenveiling in Honselersdijk (de tekst gaat verder onder de video):

Nieuwe regels

Het duurt nog een paar maanden voordat het zover is, maar Mike kijkt nu al uit naar juli. ”Dan komen er nieuwe regels, waardoor er meer mag en dat is interessant. Dan mag je bijvoorbeeld wel over huizen heen.”

Wij zijn nu al benieuwd wat voor nieuwe mooie video’s dat op gaat leveren.

Lees ook:

Eén behandeling met dit apparaat laat je direct vet verliezen

Januari staat voor veel mensen in het teken van afvallen en lekker strak in je vel komen te zitten. ...

Gaaf! Dit kaartje laat precies zien hoe oud jouw straat of huis is

6x Sushi eten in Westland

adv.