Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Evelien deed mee aan The Voice of Holland en zo gaat het nu met haar

Door Kristianne van Blanken 13 juni 2020

Het is inmiddels alweer zo’n anderhalf jaar geleden dat Evelien van Buren (19) uit Monster meedeed aan The Voice of Holland. Benieuwd hoe het nu met haar gaat? Wij vroegen het haar.

Met het nummer Dear future husband wist Evelien zo’n anderhalf jaar geleden door de ‘blind auditions’ van The Voice of Holland heen te komen. Begeleid door niemand minder dan Ali B mocht ze zich vervolgens bewijzen tijdens de volgende rondes van de talentenjacht op televisie: de battles en vervolgens de knock-outs.

Tijdens de knock-outs moest de Westlandse helaas het strijdtoneel verlaten, maar ze is terecht trots op wat ze tijdens haar deelname aan het televisieprogramma bereikt heeft. ”Het was één groot avontuur, zo tof”, blikt ze terug. ”Ik heb toen echt een hapje kunnen proeven van wat ik later wil gaan doen.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Beeld: Evelien van Buren.

Eigen muziek

Ooit hoopt Evelien haar eigen muziek uit te gaan brengen en daarmee bij het grotere publiek bekend te worden. Voor die bekendheid is The Voice een mooi begin geweest. De aandacht die ze na haar deelname kreeg, was ‘precies goed’. Geen massahysterie, maar wel nieuwe contacten die ze anders niet had gehad.

”Ik krijg ineens berichtjes via Facebook van mensen die ik niet ken. Ook werd ik gevraagd om met een andere talentenjacht op televisie mee te doen.”

Stoepserenades

Door de ervaring die Evelien tijdens The Voice of Holland opdeed, is haar droom om het als zangeres te gaan maken alleen maar groter geworden. Wat zingen zo bijzonder maakt volgens haar? ”Het hele plaatje: het geweldige gevoel dat je ervan krijgt, maar ook dat je andere mensen blij kunt maken. En hen kunt inspireren.”

Dat doet de student van de Theaterschool onder meer als duo, samen met een vriend die piano speelt. Samen speelden ze op verschillende bruiloften, maar vanwege het coronavirus is dat nu even op een lager pitje komen te staan.

Een mooie nieuwe uitdaging kwam daarvoor in de plaats: het geven van stoepserenades onder de noemer Muziek voor goed . Evelien werd daarvoor benaderd door een oude bekende: Hedy Mutter, die in Deventer het initiatief startte.

Evelien van Buren. Foto: Thierry Schut.

Muziek voor goed

Wat Muziek voor goed inhoudt? Via de website van het initiatief kun je een artiest, in dit geval dus Evelien, vragen om een stoepserenade te komen geven. ‘’Dat kan natuurlijk op de stoep, maar ook op het balkon of in de tuin.’’ Zolang er voldoende afstand gecreëerd kan worden, doet de setting er eigenlijk niet toe.

Evelien neemt zelf een microfoon en een box mee om op het afgesproken tijdstip op te treden. Voor 15 euro speelt ze één nummer, voor 20 euro twee nummers en voor 25 euro drie nummers. En wil je er meer horen? Dat kan natuurlijk ook!

Goed doel

Boek je op deze manier een optreden, dan sla je eigenlijk drie vliegen in één klap: de muzikant in kwestie heeft werk, je krijgt een leuk optreden waar je samen met anderen (op anderhalve meter afstand natuurlijk) van kunt genieten en dan wordt er met de helft van de opbrengst ook nog eens een goed doel gesteund.

En alles gaat in overleg: van het kiezen van het goede doel tot aan het selecteren van de muziek. Je kunt zelf met verzoeknummers komen, dan kijkt Evelien of die bij haar stem passen en of het binnen de beschikbare tijd lukt om die ten gehore te brengen. Geweldig toch?

Lees ook:

5x Ons prachtige Westland door de ogen van fotograaf Dick Voogd

Misschien heb je zijn foto's weleens voorbij zien komen. Dick Voogd uit 's-Gravenzande maakt de mees...

Yolanda maakt lingerie op maat: ‘Hopelijk komen mijn ontwerpen ook in de winkels te hangen’

Ze kon in het verleden nauwelijks iets met naald en draad, nu breidt Yolanda Zantingh (49) uit Honse...

Geen schijn van kans: starters hebben héél veel spaargeld nodig voor huis in Westland

Ben je als starter op huizenjacht in Westland, dan kom je er al snel achter dat een eigen zak geld à...

adv.