Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cynthia wil als maatje leuke dingen doen met eenzame Westlandse jongeren: ‘De oproep raakte me’

Door Sanne Bakker 20 augustus 2019

De 26-jarige Cynthia Hoogendam uit Ter Heijde zag op het NOS Journaal dat er enorm veel jongeren eenzaam zijn en een maatje zoeken. “Het raakte me enorm. Hoe kan dat anno 2019 nog zo zijn?” De Westlandse maakte spontaan een twitteraccount aan om in contact te komen met Westlandse jongeren die graag meer sociaal contact willen.

Met de hashtag #maatjegezocht kwamen afgelopen week veel reacties los. De 25-jarige Nadï uit Nijmegen deed als eerste een oproep voor een ‘sociaal leven’. En ze is eenzaam, maar zeker niet alleen: vorig jaar bleek uit onderzoek van EenVandaag al dat vier van de tien jonge mensen zich minstens een keer per week eenzaam voelen.

Dit soort berichten grepen Cynthia aan. “Ik werk zelf bij Vitis Welzijn als ambulant jongerenwerker’’, vertelt ze. “Ik weet dus goed hoe je anderen kunt helpen. Bijvoorbeeld door iets leuks te gaan doen. In mijn vrije tijd heb ik nog wel een uurtje over om een andere jongere te helpen. Dat doe ik echt graag, want je kan zo iets betekenen voor een ander.”

Buddy

Cynthia wil er zijn voor eenzame jongeren in Westland
Cynthia wil er zijn voor eenzame jongeren in Westland

Cynthia had eerder ook al het idee om buddy te worden. “In mijn tussenjaar wilde ik hieraan graag tijd besteden. Ik meldde me aan, maar omdat ik te jong was, had ik geen klik met de mensen. Hoe gaaf is het als je dan nu mensen van je eigen leeftijd in je eigen regio kunt helpen!”

De twintiger komt graag met Westlandse jongeren in contact via haar twitteraccount @Cynthia92048780. ”Dat is het makkelijkste. Dan kunnen we via berichten kijken of er een klik is en uiteindelijk iets afspreken.”

Animo

Direct na haar oproep kreeg Cynthia al gehoor. “Ik heb nu met twee jongeren contact dat is al hartstikke leuk.”

En mocht er veel animo komen, dan heeft ze ook al een oplossing. “Via mijn werkgever Vitis kan ik de jongeren die er behoefte aan hebben ook doorverwijzen naar andere organisaties. Maar wellicht zijn er wel meer mensen die zich hiervoor openstellen en ook maatje willen worden!”

Lees ook:

Wielerronde van De Lier

Wielerronde De Lier: Zo laat moet je langs het parcours staan!

Het is bijna zover: morgen (20 augustus) wordt de 45e Wielerronde van De Lier gehouden. Ben jij van ...

adv.