Showtime! 5 x Deze BN’ers hebben Westlandse roots

Westlanders: we zijn een veelzijdig en hardwerkend volkje. Niet gek dus, dat er ook best wat Bekende Nederlanders zijn met Westlandse banden. Wist jij bijvoorbeeld dat deze vijf BN’ers Westlandse roots hebben?

Sander Jan Klerk

Beeld: ANP | Marcel Hemelrijk

Keek jij vroeger ook zo graag naar de dierentuinsoap Zoop? Dan ken jij dit gezicht vast nog wel! Acteur Sander Jan Klerk speelde niet alleen in deze kinderserie, maar ook in onder andere Baantjer, GTST en Moordvrouw. In de kaskraker The Hitman’s Bodyguard was er trouwens ook een rolletje voor hem weggelegd als stemacteur. Sander Jan Klerk groeide op in Westland en ging hier ook naar de jeugdtheaterschool Rabarber.

Sonia Eijken

Beeld: ANP | Levin den Boer en Paula van der Meer

Sonia Eijken (derde persoon van links) is pas 22 jaar, maar heeft al heel wat rollen op haar naam staan. Onder andere in Brugklas, De Slet van 6 VWO en Remy en Juliyat. Eijken woont in Wateringen.

Klaasje Meijer

Beeld: ANP

Alieke Meijer, ofwel Klaasje Meijer, ken je natuurlijk als lid van de meisjesgroep K3. Zij werd geboren in Lutjegast, maar groeide grotendeels op in ’s Gravenzande. Hier zong ze in een koor en vormde ze, samen met haar moeder en zussen, het Meijerquintet. In 2015 kwam zij als één van de drie winnaars uit de bus in de talentjacht K3 zoekt K3 en begon ze haar carrière bij deze meidengroep. Dit jaar maakte ze bekend K3 te verlaten en zich te richten op andere projecten.

Dirk van Duijvenbode

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

De naam Dirk van Duijvenbode zal je misschien niet direct herkennen, maar de naam ‘Aubergenius’ vast wel! Onder deze bijnaam werd de 29-jarige ’s Gravenzander bekend in de dartwereld. De bijnaam Aubergenius is afgeleid van het woord aubergine, wat verwijst naar het werk dat hij in het dagelijks leven doet. Van Duijvenbode staat namelijk in de ‘s-Gravenzandse kassen, tussen de aubergines.

Jutta Leerdam

Jutta Leerdam en haar vriend Koen Verweij. Beeld: ANP

Jutta Leerdam heeft een CV om trots op te zijn. De ’s Gravenzandse won al vele grote prijzen als langebaanschaatser. In 2020 richtte ze haar eigen schaatsploeg op, Team Worldstream.

Meer in deze categorie

Westlanders

Ga naar “Quiz: Wie van de drie heeft Westlandse roots?”

Quiz: Wie van de drie heeft Westlandse roots?

Ga naar “Uit het archief! 7 x bruidsparen in Westland”

Uit het archief! 7 x bruidsparen in Westland

Ga naar “Zo helpen kinderartsen Angelique en Ismé ouders van vroeggeboren kinderen: ‘Het is van levensbelang’”

Zo helpen kinderartsen Angelique en Ismé ouders van vroeggeboren kinderen: ‘Het is van levensbelang’

Aangeboden door Franciscus Gasthuis & Vlietland

In onze gids