In de Spaansche Vloot opent binnenkort een hotel en wij mochten alvast binnenkijken [VIDEO]

In De Spaansche Vloot aan het Marktplein in ‘s-Gravenzande opent binnenkort Boutique Hotel Armada. Er wordt nu nog hard geklust, maar wij mochten alvast even binnen kijken!

Projectleider Bart van Zijderveld leidt ons rond door het pand naast brasserie Chapter, waar voorheen restaurant de De Spaansche Vloot zat. Bart legt uit dat het gebouw nog steeds De Spaansche Vloot heet. De letters op de voorgevel verduidelijken dat nog maar eens.

Het is niet het minste gebouw, De Spaansche Vloot. Het rijksmonument dateert uit 1690. Misschien vraag je je dan af waarom er 1642 op de voorgevel staat. Dat deden wij namelijk zelf ook. Het pand draagt sinds dat jaar de naam De Spaansche Vloot, naar de Slag bij Duins die in 1639 plaatsvond. In 1690 werd het gebouw, nadat een brand het verwoestte, opnieuw opgebouwd.

De tekst gaat door onder de afbeelding. 

Herberg

Het is niet voor het eerst dat er, als het hotel straks geopend is, gasten in De Spaansche Vloot slapen. ”Het gebouw werd ooit gebouwd als herberg en had die functie tot de Tweede Wereldoorlog”, vertelt Bart.

Het is dus echt een pand met een flinke geschiedenis en bij de verbouwing is geprobeerd om de oude details zoveel mogelijk te behouden. Zoals het glas in lood boven de originele ingang. Ook de oude draagbalken zijn na de verbouwing nog steeds goed zichtbaar.

Hotel

Het nieuwe hotel wordt gerund door de eigenaren van Chapter: Rick van den Berg en Jolijn Bakker. Het stel heeft niet voor niets voor de naam Boutique Hotel Armada gekozen. Armada verwijst weer naar een Spaanse oorlogsvloot.

In het hotel zijn zes kamers en een receptie, verdeeld over drie lagen: twee kamers en de receptie op de begane grond, drie kamers op de eerste verdieping en één grote kamer op de bovenste, tweede, verdieping. Het is de bedoeling dat de eerste gasten er in maart terecht kunnen.

Lees ook:

  • Oeps! Deze lantaarnpaal solliciteert wel heel erg naar een klap van de molenwiek

    Een lantaarnpaal is op het kruispunt van de Haagweg en de Molenweg in Monster tijdens onderhoud wel op een heel...

  • Zo populair was jouw naam vorig jaar

    Emma, Mila en Sophie waren vorig jaar (2019) de populairste kindernamen voor meisjes en voor jongens waren Noah, Daan en...

  • Let op: Deze snelweg gaat dit weekend dicht

    Ben jij van plan om komend weekend met de auto over de A20 richting Rotterdam te gaan? Dan hebben we...

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Meer in deze categorie

Video

Ga naar “Naaldwijk vanuit de lucht: deze drone-beelden wil je zien [VIDEO]”

Naaldwijk vanuit de lucht: deze drone-beelden wil je zien [VIDEO]

Dronebeelden Naaldwijk Mike Hogeveen videostill
Ga naar “[VIDEO] Starbucks drive-thru opent de deuren in Honselersdijk: zo ziet het eruit”

[VIDEO] Starbucks drive-thru opent de deuren in Honselersdijk: zo ziet het eruit

Ga naar “Video: zo ging de stoet van Sinterklaas door ‘s-Gravenzande”

Video: zo ging de stoet van Sinterklaas door ‘s-Gravenzande

In onze gids