Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In de Spaansche Vloot opent binnenkort een hotel en wij mochten alvast binnenkijken [VIDEO]

Door Kristianne van Blanken 14 januari 2020

In De Spaansche Vloot aan het Marktplein in ‘s-Gravenzande opent binnenkort Boutique Hotel Armada. Er wordt nu nog hard geklust, maar wij mochten alvast even binnen kijken!

Projectleider Bart van Zijderveld leidt ons rond door het pand naast brasserie Chapter, waar voorheen restaurant de De Spaansche Vloot zat. Bart legt uit dat het gebouw nog steeds De Spaansche Vloot heet. De letters op de voorgevel verduidelijken dat nog maar eens.

Het is niet het minste gebouw, De Spaansche Vloot. Het rijksmonument dateert uit 1690. Misschien vraag je je dan af waarom er 1642 op de voorgevel staat. Dat deden wij namelijk zelf ook. Het pand draagt sinds dat jaar de naam De Spaansche Vloot, naar de Slag bij Duins die in 1639 plaatsvond. In 1690 werd het gebouw, nadat een brand het verwoestte, opnieuw opgebouwd.

De tekst gaat door onder de afbeelding. 

Herberg

Het is niet voor het eerst dat er, als het hotel straks geopend is, gasten in De Spaansche Vloot slapen. ”Het gebouw werd ooit gebouwd als herberg en had die functie tot de Tweede Wereldoorlog”, vertelt Bart.

Het is dus echt een pand met een flinke geschiedenis en bij de verbouwing is geprobeerd om de oude details zoveel mogelijk te behouden. Zoals het glas in lood boven de originele ingang. Ook de oude draagbalken zijn na de verbouwing nog steeds goed zichtbaar.

Hotel

Het nieuwe hotel wordt gerund door de eigenaren van Chapter: Rick van den Berg en Jolijn Bakker. Het stel heeft niet voor niets voor de naam Boutique Hotel Armada gekozen. Armada verwijst weer naar een Spaanse oorlogsvloot.

In het hotel zijn zes kamers en een receptie, verdeeld over drie lagen: twee kamers en de receptie op de begane grond, drie kamers op de eerste verdieping en één grote kamer op de bovenste, tweede, verdieping. Het is de bedoeling dat de eerste gasten er in maart terecht kunnen.

Lees ook:

Oeps! Deze lantaarnpaal solliciteert wel heel erg naar een klap van de molenwiek

Een lantaarnpaal is op het kruispunt van de Haagweg en de Molenweg in Monster tijdens onderhoud wel ...

Zo populair was jouw naam vorig jaar

Emma, Mila en Sophie waren vorig jaar (2019) de populairste kindernamen voor meisjes en voor jongens...

Let op: Deze snelweg gaat dit weekend dicht

Ben jij van plan om komend weekend met de auto over de A20 richting Rotterdam te gaan? Dan hebben we...
  • Wil jij een 'Nieuw in Westland' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Westland.

adv.