Burgemeester Bouke Arends ziet Varend Corso voor de eerste keer: ”Ik ben onder de indruk”

Varend Corso 2019 is vanmiddag bij De Tuinderij in De Lier in het bijzijn van vele genodigden officieel geopend door burgemeester Bouke Arends, die het Westlandse botenspektakel nooit eerder zag. ”De boten van de Westlandse kernen zijn natuurlijk mijn favorieten.”

Onder de genodigden waren behalve onze burgemeester, ook bijvoorbeeld burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland, druivenprinses Angela Enthoven, maar ook bijvoorbeeld Simon Groot, die de Wereldvoedselprijs won. Zij luisterden naar toespraken van onder meer Rob Baan, de nieuwe voorzitter van het Varend Corso. Hij gaf toe dat de zenuwen wel een beetje opspeelden en wellicht kwam het hierdoor dat hij alvast het thema voor volgend jaar verklapte: ‘It’s showtime’.

”Dat had eigenlijk pas met het voorbij varen van de laatste boot van de stoet onthuld zullen worden”, lichtte Hans Hoogerwerf, die de taak van omroeper vanmiddag op zich nam, later toe.

De tekst gaat door onder de afbeelding.

Varend Corso Westland

Debuut

Waar Rob Baan al jaren als deelnemer meedoet aan het Varend Corso – en, hoe krijgt hij het voor elkaar, ook vanmiddag stond hij na zijn toespraak alweer op een boot, terwijl de genodigden nog niet eens allemaal een plekje langs de kant gevonden hadden – was dit corso nieuw voor hem als voorzitter. Voor Bouke Arends, die na hem het woord nam, was het Varend Corso überhaupt nieuw. Hij had er tot voor kort zelfs nooit van gehoord, gaf hij toe.

En dat ondanks zijn goede voorbereidingen op zijn functie als burgemeester. ”Pas een uur na mijn beëdiging hoorde ik voor het eerst over dit evenement. Excuses daarvoor.”

De tekst gaat door onder de afbeelding. 

Varend Corso Westland

Onder de indruk

Er werd Bouke Arends destijds (door diezelfde persoon die hem over het corso vertelde) al verteld dat dit HET evenement van Westland is en dit heeft hij vandaag met eigen ogen mogen zien. ”Ik heb er ontzettend van genoten en ik ben zwaar onder de indruk”, blikte hij na afloop terug. Hij noemde de mooie arrangementen op de boten en het feit dat dit zo’n mooie ‘showcase’ van alle producten in Westland is. ”Alleen maar hulde voor de organisatie en de boten.”

Of hij al een lievelingsboot heeft? Jazeker, meerdere zelfs.  ”Alle kernen van Westland zijn natuurlijk mijn favorieten.”

Lees ook:

  • Varend Corso 2019: Alle praktische informatie zoals de routes en het weer op een rijtje

    Varend Corso 2019 staat op het punt van beginnen: nog maar één nachtje slapen en dan is het zover. Wij...

    Varend Corso 2019 Westland

Meer in deze categorie

Video

Ga naar “Naaldwijk vanuit de lucht: deze drone-beelden wil je zien [VIDEO]”

Naaldwijk vanuit de lucht: deze drone-beelden wil je zien [VIDEO]

Dronebeelden Naaldwijk Mike Hogeveen videostill
Ga naar “[VIDEO] Starbucks drive-thru opent de deuren in Honselersdijk: zo ziet het eruit”

[VIDEO] Starbucks drive-thru opent de deuren in Honselersdijk: zo ziet het eruit

Ga naar “Video: zo ging de stoet van Sinterklaas door ‘s-Gravenzande”

Video: zo ging de stoet van Sinterklaas door ‘s-Gravenzande

In onze gids