Rowan runt een succesvol bedrijf: ‘Starten met ondernemen is vooral gewoon dóen’

Aangeboden door François Vatel

Rowan Op ’t Einde (34) had als broekie nooit kunnen denken een eigen bedrijf met 40 medewerkers aan te sturen. Maar nu is het toch echt zo: met Real Gen helpt hij ondernemers online zichtbaarder te zijn. Zijn carrière startte naar eigen zeggen al op vmbo-school François Vatel. “De docenten hadden hun handjes vol aan mij.”

Rowan, die als leerling vijf jaar op Vatel zat, is een ochtend gastdocent tijdens een les van MVI (Media, Vormgeving en ICT). Het moment dat Rowan na al die jaren weer het gebouw van François Vatel vmbo binnenstapt, krijgt hij een déjà vu.

Praatjesmaker

“Ik herinner me nog veel dingen van François Vatel “, vertelt Rowan. “Ondanks dat ik niet de makkelijkste leerling was, heb ik met plezier de opleiding doorlopen. Ik kan me overigens het ‘scooterhok’ nog zo voor de geest halen. Dit was een plek waar ik nogal eens wilde vertoeven. De docenten hadden best hun handjes vol aan mij haha. Ik was een praatjesmaker die docenten uittestte. Op een gegeven moment koos ik ervoor om de sales in te gaan.”

Achteraf gezien een gouden greep waar hij bij Vatel indirect de basis heeft geleerd. “De school laat je in alle opleidingen vrij om jezelf te kunnen zijn en je zodoende te kunnen ontwikkelen. Dit heeft mij dan ook in positieve zin beïnvloedt. Vatel heeft mij geleerd om met mensen om te gaan.”

Lees verder onder de foto’s >

Gefascineerd

Rowan: “Real Gen onderscheidt zich ten opzichte van haar concurrenten door zich niet alléén te richten op online vindbaar zijn maar ook op conversie en we bieden diensten aan op verschillende niveaus. Het is online marketing in de breedste zin van het woord.”

Rowan’s gedrevenheid, passie en enthousiasme waren de leidraad om als ondernemer succesvol te worden. Sinds vorig zit hij met zijn inmiddels 40 collega’s in een fraai bedrijfspand in Nootdorp. Zijn succesverhaal en inzet als ondernemer draagt hij tijdens zijn gastcollega over aan de MVI-leerlingen, die tijdens de les zichtbaar gefascineerd raken door zijn verhaal.

Rowan geeft aansprekende voorbeelden aan de leerlingen. Hij legt onder andere uit waar de mogelijkheden van vindbaarheid op Google liggen, hoe zijn bedrijf hier groot in is geworden en hoe hij zijn klanten benadert. Ook geeft hij tips hoe je met klanten om kunt gaan en geeft hij concrete voorbeelden van zijn werk.

‘Wees jezelf’

Rowan: “Stel dat een Haagse loodgieter hoog in Google wil staan, dan maken we de tekst ‘Loodgieter uit Den Haag’. We hebben als eerst de website gemaakt, daarna plaatsen we trefwoorden in de pagina waardoor we zorgen dat Google de pagina gaat lezen. Hiervoor zetten we bepaalde instellingen op de website.”

De leerlingen van MVI vinden het betoog interessant. Een groot aantal wil graag op bij het bedrijf komen kijken. “Deze les is bijzonder om te doen. Het voelt of ik zelf naar de schoolbanken terugkeer”, lacht Rowan. “Ik voel de band met de jongeren, aan wie ik graag het advies meegeef om vooral te blijven dromen van hun idealen en zichzelf te zijn. Neem je tijd. Je hoeft nu niet alle beslissingen voor je de rest van je leven te nemen. Er is maar één manier om te starten als ondernemer. Namelijk gewoon dóen!”

François Vatel

Granaathorst 20, 2592 TD Den Haag Voorburg

Meer informatie

François Vatel

Granaathorst 20, 2592 TD Den Haag Voorburg

Meer informatie

Meer in deze categorie

Partnerbijdragen

Ga naar “Terug in de tijd: deze tijdloze meubels shop je al 30 (!) jaar bij IKEA Delft”

Terug in de tijd: deze tijdloze meubels shop je al 30 (!) jaar bij IKEA Delft

Aangeboden door IKEA Delft

Ga naar “Zo helpen kinderartsen Angelique en Ismé ouders van vroeggeboren kinderen: ‘Het is van levensbelang’”

Zo helpen kinderartsen Angelique en Ismé ouders van vroeggeboren kinderen: ‘Het is van levensbelang’

Aangeboden door Franciscus Gasthuis & Vlietland

Ga naar “Koken, knutselen en legoën onder werktijd, hier kan het: ‘Dit werk houdt je jong’”

Koken, knutselen en legoën onder werktijd, hier kan het: ‘Dit werk houdt je jong’

Aangeboden door Kinderopvang De Lange Keizer

In onze gids