Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wegwerkzaamheden N213 gestart: Dit verandert er

Door Kristianne van Blanken 12 augustus 2019
De N213, tussen Poeldijk en Naaldwijk, wordt flink aangepakt om het verkeer uiteindelijk beter door te laten stromen. Nu het werk aan de gas-, water- en elektriciteitsleidingen uitgevoerd is, is de provincie Zuid-Holland vandaag (12 augustus) gestart met het werk aan de weg. Lees hier wat er verandert.

Het grootste probleem wat betreft de doorstroming van het verkeer bevindt zich bij het kruispunt bij de Dijkweg. Hier wordt de meeste vertraging veroorzaakt en daarom wordt het deel van de weg vanaf de Middel Broekweg tot en met de kruising met de Dijkweg verbreed. De weg krijgt uiteindelijk in beide richtingen twee rijstroken, om voornamelijk de capaciteit van het kruispunt te vergroten. Het verkeer stroomt hierdoor naar verwachting in de toekomst beter door.
Langs hetzelfde gedeelte van de weg worden ook de bestaande geluidsschermen vervangen door hogere exemplaren.

Fietstunnel

Bij de rotonde bij de Bosweg wordt een fietstunnel aangelegd. Ook komt er een extra afslag waarmee het Elsenbos beter bereikbaar wordt.

Onderhoud

Op het gedeelte van de weg tussen de kruising met de Dijkweg en de kruising met de Monsterseweg (N211) worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Er wordt opnieuw geasfalteerd en langs de Nieuwe Vaart wordt een vangrail geplaatst. Ook wordt hier de damwand vervangen.

Gevolgen voor jou

Maar wat betekenen die werkzaamheden, die naar verwachting nog tot eind 2020 gaan duren, nu eigenlijk voor jou? Met de auto mag je even minder hard rijden, omdat de rijbanen tijdelijk versmald worden. Wel blijft verkeer in beide richtingen mogelijk.

Ook voor fietsverkeer verandert er één en ander. Zo wordt de verkeerssituatie rondom het Lentiz Floracollege anders: fietsers moeten voortaan gebruik maken van de brug over de vaart bij de Dreeslaan om bij de school te komen. De bestaande oversteekplaatsen zijn vanaf vandaag niet meer toegankelijk. Verkeersregelaars zullen fietsers tijdens de eerste weken van het nieuwe schooljaar helpen.

Wegwerkzaamheden N213
Beeld: Provincie Zuid-Holland

Lees ook:

Waelpark

In ‘s-Gravenzande krijg je nu megakorting op een nieuwbouwhuis

Dat is makkelijk geld verdienen! Zomaar €15.000 of €10.000 korting op een nieuwbouwhuis. Tenminste, ...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.