Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendoverzicht: Het langste ontbijt van Westland en gewonden door steekvlam

Door Kristianne van Blanken 8 juli 2019

Van het langste ontbijt van Westland tot brand in de winkelstraat van ‘s-Gravenzande: er gebeurde het afgelopen weekend weer van alles in Westland. Heb jij het nieuws niet kunnen volgen? Check dan hier het overzicht van wat er van 5 tot en met 7 juli gebeurde.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Brand in winkelstraat in ‘s-Gravenzande

In de Langestraat in ‘s-Gravenzande heeft afgelopen weekend (in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juli) brand gewoed in een afvalcontainer. Dit meldt calamiteitensite District 8.

De container stond voor Kruidvat, waar sinds 30 juni verbouwd wordt. De brandweer kon voorkomen dat het vuur zich naar de winkel uitbreidde.

Kruidvat is sinds 30 juni gesloten vanwege de verbouwing. Het is de bedoeling dat de winkel 11 juli heropend wordt.

Langste ontbijt van Westland

Het was een drukte van jewelste, afgelopen zaterdag (6 juli) in ‘s-Gravenzande. Om 09.00 uur schoven in de Graaf Willem II-straat vele hongerige inwoners aan voor het langste ontbijt van Westland. Dit betekent overigens niet dat zij nu nog steeds aan tafel zitten: ‘lang’ had betrekking op de lengte van de ontbijttafel.

Na het ontbijt vonden er in het centrum de hele dag door nog allerlei activiteiten plaats. Zo werd het Keurmerk Westland Drempelvrij uitgereikt door Gehandicapten Platform Westland en werd er aan het eind van de dag een barbecue gehouden.

 

Laatste dag voor Vingerling

Boekhandel Vingerling is na zaterdag (6 juli) echt verleden tijd. De vestiging in Naaldwijk was zaterdag voor het laatst geopend, de vestigingen van de boekhandel in Wateringen en ‘s-Gravenzande waren op dat moment al definitief dicht.

Het trieste nieuws dat Vingerling failliet is, kwam 18 juni naar buiten. Vervolgens werd op 2 juli bekend dat de drie boekhandels in Naaldwijk, ‘s-Gravenzande en Wateringen dicht zouden gaan. Voorafgaand aan de sluiting werd nog een flinke uitverkoop gehouden: alle artikelen mochten met vijftig procent korting de deur uit.

Vingerling Kantoor aan de Hovenierstraat in Naaldwijk blijft overigens wel open.

 

Gewonden door steekvlam

Een ‘nachtelijk feestje’ is zondagmorgen omstreeks 04.30 uur flink uit de hand gelopen aan de Middel Broekweg in Honselersdijk. Hier raakten meerdere mensen gewond als gevolg van een steekvlam bij een vuurkorf. Dit meldt calamiteitensite District 8. Getuigen lieten District 8 weten dat rondom de vuurkorf met een jerrycan gespeeld werd.

Kledingstukken van verschillende omstanders vatten vlam, maar de aanwezigen wisten dit zelf te blussen. De brandweer heeft gecontroleerd of er nergens meer vuur was.

Zeker zes slachtoffers zijn ter plekke door ambulancepersoneel gecontroleerd. Meerdere gewonden zijn vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Om hoeveel personen het precies gaat, is onduidelijk.

Brand bij Het Westerhonk

Op het terrein van woonzorgpark Het Westerhonk aan de Sportlaan in Monster heeft gisteravond (7 juli) brand gewoed. Het vuur bleek te zijn ontstaan in een wasmand in een badkamer, aldus calamiteitensite District 8. De brandweer heeft het vuur geblust.

Een man die teveel rook had ingeademd, is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Lees ook:

'Boef in de wijk' Naaldwijk

Help de politie en ga op zoek naar de boef in Naaldwijk

Vraag jij je weleens af hoe alert jij bent op inbraken en of je verdachte situaties herkent? Je kunt...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.