Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel appende fietsers werden in Westland al op de bon geslingerd

Door Kristianne van Blanken 2 december 2019

Kun jij tijdens het fietsen niet van je telefoon afblijven en heb je sinds het ‘appverbod‘ is ingesteld al een bekeuring te pakken? Dan ben je niet de enige. Dagelijks krijgen zo’n honderdvijftig fietsers hier namelijk een boete voor.

Snel nog even een WhatsApp-berichtje sturen, net dat ene leuke nummer aanzetten op je telefoon of naar huis bellen om te achterhalen wat er die avond op het menu staat: het gebeurt nog veel te vaak. Dat wordt duidelijk uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau, die door data-analist LocalFocus geanalyseerd zijn.

De cijfers gaan over juli en augustus en in die tijd werden ruim  negenduizend fietsers op de bon geslingerd omdat zij hun telefoon vasthielden tijdens het rijden.

Het appverbod is sinds 1 juli (2019) van kracht en een overtreding hiervan kan je 95 euro kosten. Als je door de politie betrapt wordt natuurlijk. In de eerste twee maanden leverde dit al ruim 878.000 euro op.

Westland

Maar hoeveel fietsers gingen in Westland eigenlijk al de mist in? Tussen 1 juli en 31 augustus werden 121 bekeuringen uitgeschreven voor ‘handheld bellen op de fiets’.

Als we (of eigenlijk heeft LocalFocus dit al voor ons gedaan) dit omrekenen naar aantal boetes per tienduizend inwoners, dan kunnen we Westland mooi met de rest van Nederland vergelijken.

Per tienduizend inwoners werd ruim 11 keer een boete uitgeschreven. Daarmee zitten we aardig boven het landelijke gemiddelde, dat ligt namelijk op ruim vijf boetes per tienduizend inwoners.

Maar, het kan altijd erger. Zo maken onze bijna-buurtjes in Delft het helemaal bont. Daar kregen minstens zestien op de tienduizend inwoners een ‘appboete’.

In onderstaande kaart kun je Westland met de rest van Nederland vergelijken:

De cijfers gaan over het aantal boetes dat in een gemeente is uitgeschreven. Het hoeft dus niet per se het geval te zijn dat alle 121 overtredingen die in Westland gemaakt zijn, door Westlanders gemaakt zijn.

Lees ook:

13x Op deze plekken haal je al een kerstboom

Wil jij zo lang mogelijk van jouw uitbundig versierde kerstboom genieten? Dan kun je het beste zo sn...

Remke opende haar eigen kledingboetiek: ‘Het leukste is om mensen blij te maken’

Alle kerstmarkten in onze regio op een rij

adv.