Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zie ginds komt de pakjesavond-file al aan

Door Redactie indebuurt Westland 4 december 2019

Navigatiebedrijf TomTom waarschuwt voor een drukke avondspits op pakjesavond. Wie de file morgen (5 december) wil mijden moet eigenlijk al direct na de lunch huiswaarts. Of werk thuis, als je geen enkel gedicht wilt missen. Dat meldt mediapartner AD

TomTom baseert zijn voorspelling op 5 december 2018. Toen was het om 14.45 uur al drukker dan normaal. En om half vijf stond er al 650 kilometer file. Dus het gebruikelijke advies: ‘vertrek om 15 uur’ werkt dan niet omdat je alsnog in de file komt. Later vertrekken is evenmin een uitweg, want vorig jaar was het om 19 uur nog steeds druk.

Heft in eigen hand

”Uit onze data blijkt dat op 5 december meer mensen de auto pakken, ondanks de waarschuwingen voor drukte en files. Vermoedelijk nemen mensen toch liever het heft in eigen hand, dan dat ze vertrouwen op het openbaar vervoer. Of de auto moet nog volgeladen worden met last-minute-pakjes van de Sint. We adviseren de automobilisten om zoveel mogelijk thuis te werken of ruim op tijd te vertrekken”, aldus Nich Cohn, traffic expert bij het navigatiebedrijf.

Andere afslag dan normaal

Volgens TomTom werkt de suggestie van de navigatie voor een snellere route, echt. ”Het kan wat onwennig voelen om een andere afslag te nemen dan normaal, wanneer je navigatiesysteem aangeeft dat het de snelste route is. Durf de alternatieve route te nemen die je navigatiesysteem met live verkeersinformatie je biedt. Deze routes worden namelijk gebaseerd op real-time verkeersomstandigheden en zijn daarmee het meest up-to-date.’’

Terugweg

Het advies luidt dus, als je morgen dan toch echt naar je werk toe moet: begin op tijd aan de terugweg. En over terugweg gesproken: bekijk hier de hilarische video van Tijn, die het maar gek vond dat we in Westland wel een Heenweg, maar geen Terugweg hebben:

Hilarisch! Dankzij Tijn hadden we, héél even niet alleen een Heenweg, maar ook een Terugweg [video]

Het grapje 'waar is de terugweg' is snel gemaakt, als het ook maar even over de Westlandse kern Heen...

Meer over

Verkeer

adv.