Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is wat jij moet weten als je dit weekend met de trein reist

Door Redactie indebuurt Westland 21 november 2019

Ben je van plan om dit weekend met de trein te reizen? Dan is het goed om te weten dat van vrijdag (22 november) tot en met zondag (24 november) geen treinen rijden tussen Schiedam, Delft en Den Haag. Er zijn werkzaamheden aan het spoor bij Rijswijk gepland, waarvoor het spoor dicht moet.

Tussen Schiedam Centrum en Den Haag Centraal rijdt er op vrijdag, zaterdag en zondag niets. Wil je toch van Schiedam naar Delft of Den Haag, of andersom? Dan zul je met de stopbus moeten.

Alternatieven

De bus van de NS stopt op alle stations waar de trein normaal ook stopt. Vanaf Schiedam rijdt de bus bijvoorbeeld via Delft-Zuid naar Delft, naar Rijswijk en naar Den Haag HS, om vervolgens te stoppen bij Den Haag Centraal. Andersom stopt de bus natuurlijk op diezelfde plekken. Volgens de NS ben je een kwartier tot een half uur langer onderweg dan normaal. Het is handig om voor vertrek de reisplanner te checken om te zien hoe laat de bus vertrekt.

Moet je naar Den Haag, dan kun je vanuit Delft ook overwegen om tramlijn 1 te nemen. Op vrijdag gaat er vanuit Delft ook een RET-bus naar Rotterdam (lijn 40), maar daarmee ben je ook ongeveer drie kwartier onderweg. Op zaterdag en zondag rijdt deze bus niet.

Spoorverbreding

Het is nu dus even afzien, maar we krijgen er in de toekomst wel iets voor terug. Namelijk vier sporen op een groot deel van het traject tussen Den Haag en Rotterdam. Dat betekent dat er straks meer treinen kunnen rijden en dat je (vooral op Delft Zuid/Campus) veel minder lang op de volgende trein hoeft te wachten in Delft.

Niet alleen in Rijswijk, maar ook bij Delft-Zuid wordt de komende periode hard gewerkt aan de verdubbeling van het spoor.

Lees ook:

Welterusten! In Naaldwijk opent komende maand een gloednieuwe B&B

Westland is vanaf eind dit jaar een logeeradresje rijker. Bed & breakfast 'Bij tante Teun' opent ein...

Aha! Dat zijn dus die witte bergen die we vanaf de Wippolderlaan zien [video]

Als je over de Wippolderlaan in Wateringen rijdt, zie je enorme witte bergen opdoemen. Nee, het zijn...

6x Kerstmarkten in de regio die je niet wilt missen 

De winterjassen zijn van zolder en er is zelfs al een beetje nachtvorst geweest. Het is bijna tijd v...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.