Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Hoekse Lijn rijdt nu voor het ‘echie’ en dit is er veranderd

Door Kristianne van Blanken 4 november 2019

Goed nieuws voor de mensen die regelmatig reizen via de Hoekse Lijn: de opstartfase van de gloednieuwe metroverbinding is voorbij. Dat betekent dat je vanaf vandaag (4 november) gebruik kunt maken van extra spitsritten die je naar Vlaardingen brengen.

De verlengde metrolijn B tussen Hoek van Holland Haven en Schiedam Centrum is afgelopen vrijdag (1 november) officieel geopend. De nieuwe metro reed al vanaf 30 september, maar tot vandaag was nog sprake van een opstartfase. Nu die opstartfase voorbij is, zijn extra spitsritten tot aan Vlaardingen West aan de dienstregeling toegevoegd. Dat houdt in dat er in de spits elke vijf minuten een metro rijdt.

Dit betekent overigens niet dat de Hoekse Lijn nu helemaal af is. Er komt nog een laatste station bij: Hoek van Holland Strand. De aanleg van dit laatste stuk van de metroverbinding wordt momenteel voorbereid. De verwachting is dat het laatste stuk spoor in 2022 af is.

Busvervoer

Behalve dat er spitsritten aan de dienstregeling toegevoegd zijn, zijn ook een aantal wijzigingen doorgevoerd wat betreft het busvervoer. Voor de omgeving van het station in Hoek van Holland en Westland betekent dit het volgende:

  • Tussen Hoek van Holland Haven en Hoek van Holland Strand rijdt een pendelbus (buslijn 611) totdat de metro ook op dit traject rijdt. De bus sluit aan op de verlengde metrolijn B.
  • Wil je vanaf ‘s-Gravenzande of Monster naar de metro toe? Dan kan dit met buslijn 31. De bus rijdt vanaf Monster in 25 minuten naar station Hoek van Holland Haven. Stap je in ‘s-Gravenzande in, dan doe je er zo’n 15 minuten over.

Lees meer over alle wijzigingen via de website van de RET.

Lees ook:

Nieuw systeem om afval te scheiden: Dit verandert er

De gemeente Westland gaat ons afval vanaf januari (2020) op een nieuwe manier inzamelen. Ben je beni...

Deze zaken openden de afgelopen maand in Westland

Deze activiteiten in Westland mag je in november zeker niet missen

Meer over

Verkeer

adv.