Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update: De actuele cijfers rondom het coronavirus in Westland

Door Kristianne van Blanken 19 mei 2020

Veel Westlanders werken inmiddels al ruim twee maanden thuis vanwege het coronavirus en het is maar de vraag of en wanneer er een einde aan de verspreiding van het virus komt. Toch lijkt het voorzichtig de goede kant op te gaan. Kinderen mogen weer naar school toe, kappers zijn weer geopend en als alles goed gaat, kunnen we binnenkort ook weer naar het terras. Maar hoe staat het ondertussen met de cijfers rondom corona in Westland en de omliggende gemeenten? We geven je een update:

De teller van het aantal geregistreerde besmettingen met het coronavirus staat in Westland (volgens de cijfers van gisteren, 18 mei 2020) op 255. Daarvan zijn 58 patiënten opgenomen in het ziekenhuis en 27 mensen overleden. Houd er wel rekening mee dat het om het aantal geregistreerde gevallen gaat en dat de werkelijke aantallen dus hoger kunnen liggen.

De cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden dagelijks door data-analist LocalFocus verwerkt in onderstaande kaart:

Maart

De 78-jarige man uit De Lier die op dinsdagochtend 24 maart overleed aan het coronavirus, was voor zover bekend het eerste Westlandse sterfgeval als gevolg van het virus. Mediapartner AD liet weten dat de man in het ziekenhuis overleed.

Via onderstaande kaart zie je hoe het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus, het aantal geregistreerde besmettingen met het virus en het aantal patiënten dat overleed als gevolg van het virus zich de de afgelopen weken ontwikkelden.

Je ziet dat er in totaal 58 Westlanders met corona in het ziekenhuis opgenomen zijn geweest, maar dat betekent niet dat zij daar allemaal nog steeds verblijven. Het aantal patiënten dat naar huis mag, wordt namelijk niet bijgehouden door het RIVM. Verder is het goed om te weten dat cijfers over sterftegevallen sinds 16 april worden gecommuniceerd. Vandaar dat de blauwe lijn daar pas start.

 

Omliggende gemeenten

In onderstaande grafiek zie je de cijfers van de omliggende gemeenten Midden-Delfland, Delft, Rijswijk en Den Haag. Midden-Delfland is hierin de enige gemeente zonder sterfgevallen. Die gemeente verloor wel een wethouder aan het coronavirus, namelijk Hans Horlings. Dat trieste bericht kwam op 1 april naar buiten. De wethouder woonde echter niet in Midden-Delfland, maar in Voorschoten, waar hij van 2003 tot 2009 wethouder was. Dat meldt mediapartner AD.

 

Lees ook:

Dit is de weersverwachting voor de komende dagen en Hemelvaartsdag 2020

Na een kleine dip is het inmiddels weer prachtig weer. En dat blijft de komende dagen gelukkig ook n...

Mondkapjes en plastic handschoenen bij het plastic afval weggooien: mag dat?

De boodschappen doen veel Westlanders tegenwoordig met plastic handschoenen aan, handen worden regel...

Vacature-alert! Bij deze Westlandse bedrijven kun jij aan het werk

Ben je op zoek naar een nieuwe (bij)baan in de mooiste gemeente van Nederland? We helpen je graag op...

Meer over

Nieuws

adv.