Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Trots! ‘Ons’ theater De Naald is genomineerd voor een landelijke prijs

Door Kristianne van Blanken 6 november 2019
WestlandTheater De Naald maakt kans op de landelijke theaterprijs ‘Theater van het jaar’. Dat meldt mediapartner AD. Het theater in Naaldwijk is door de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) voor het vierde jaar op rij genomineerd. 

Bij De Naald werd maandagavond (4 november) een taart bezorgd die samenhing met de nominatie. ”Dit is zo’n compliment voor mijn team, dat we toch ondanks alle drukte het niveau hoog hebben weten te houden”, aldus directeur Nico Baars. ”We zijn hier echt super blij mee.”

Het Westlandse theater werd vorig jaar ook al genomineerd en in 2016 en 2017 won De Naald de prijs in de categorie ‘kleine theaters’.

Betalingsgedrag

Welke grote en kleine theaters kans maken op de prijs, wordt bepaald door vragenlijsten. Die worden door belangrijke spelers en medewerkers uit de theaterwereld, zoals impresariaten, ingevuld.

”Je beleid wordt op heel veel punten getoetst. Of artiesten graag bij je komen, je betalingsgedrag, of je afspraken nakomt. Deze prijs genereert landelijke publiciteit en dat is natuurlijk heel mooi. Ik heb wel het idee dat de bereidheid van artiesten die normaal niet zo snel naar  een ‘klein’ theater zoals De Naald komen, wel iets groter is geworden sinds de nominaties en het winnen van de prijzen”, aldus de theaterdirecteur.

Diligentia

De winnaar krijgt een speciaal gemaakte stoel en houdt de prijs een jaar bij zich. Vorig jaar won Diligentia die de stoel. Wie de prijs dit jaar wint, wordt op 2 december bekend.

Lees ook:

Lerarenstaking: Dit kun je doen met je kinderen in Westland en omgeving

Leraren in het basisonderwijs gaan morgen (woensdag 6 november) de hele dag staken. Om te zorgen dat...

Gerda ging door met De Cultuurschuur nadat haar man overleed: ‘Je moet er wat van maken’

Het programma van De Cultuurschuur in Monster is deze afgelopen maand (oktober 2019) weer gestart. E...

Winactie! Maak kans op een float-arrangement bij Reset Spa

Ben jij wel toe aan een beetje ontspanning? En kun je eigenlijk niet wachten totdat je bij Reset Spa...

Meer over

Nieuws

adv.