Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tijgermug gespot in Westland, horecaregels aangescherpt en meer nieuws

Door Kristianne van Blanken 7 augustus 2020

Lag jij de afgelopen dagen lekker in de zon of was je juist keihard aan het werk, waardoor je het nieuws niet zo goed hebt kunnen volgen? Maar ben je wel graag op de hoogte? Geen probleem: wij zetten de hoofdpunten weer voor je op een rijtje. Dit gebeurde er van 3 tot en met 7 augustus in Westland. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Bestelbus in brand

Op de Wippolderlaan in Wateringen heeft vandaag (7 augustus) een bestelbus in brand gestaan. Dat meldt calamiteitensite Regio 15. De rijbaan in de richting van Den Haag ging daarom tijdelijk dicht.

Maatregelen voor de horeca worden aangescherpt

Terrassen aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Foto: Kristianne van Blanken | indebuurt Westland.

We moeten ons weer aan meer regels gaan houden als we naar een terras, restaurant of kroeg toe willen gaan. Eerdere versoepelingen voor horecagelegenheden worden namelijk weer teruggedraaid. Dat heeft het kabinet gisteravond (6 augustus) tijdens een persconferentie aangekondigd.

Wat dit betekent voor je bezoek aan de horeca in Westland? Je leest het hier:

Aanscherping van de horecaregels: dit moet je weten als je uit eten wilt in Westland

We moeten ons aan meer regels gaan houden als we naar een terras, restaurant of kroeg toe willen. Ee...

Geen blauwalg meer in het Prinsenbos

Het Prinsenbos in Naaldwijk. Foto: Thierry Schut.

Het negatieve zwemadvies voor de plas in het Prinsenbos in Naaldwijk, is opgeheven. Dat maakte het Prinsenbos gisteren (6 augustus) bekend. Zwemmen werd sinds 23 juli afgeraden vanwege de aanwezigheid van blauwalgen.

Je leest er meer over via onderstaand artikel:

Je kunt weer een duik nemen bij het Prinsenbos: negatief zwemadvies is opgeheven

Heel fijn nieuws met deze temperaturen: je kunt weer zwemmen in de plas in het Prinsenbos in Naaldwi...

Tijgermug gespot in Westland

Beeld ter illustratie via AD.

De Aziatische tijgermug is gespot in Westland. Dat meldde mediapartner AD woensdag (5 augustus). De zwart-witte mug kan ziektes zoals dengue (knokkelkoorts) overdragen, maar er zou weinig reden tot paniek zijn. ‘De kans dat de tijgermuggen die tot nu toe in Nederland zijn aangetroffen virussen van die infectieziekten overdragen is op dit moment te verwaarlozen’, meldt de NVWA, die de insecten bestrijdt om te voorkomen dat er meer tijgermuggen komen in Nederland.

Busje in brand

Aan de Oostbuurtseweg in De Lier heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (4 op 5 augustus) een busje in brand gestaan, zo meldt calamiteitensite District 8. Het vuur dreigde over te slaan naar een naastgelegen kas en woning, maar de brandweer had het vuur gelukkig snel onder controle.

Mediapartner AD sprak met Paul Fransen, de eigenaar van de bus en stelt dat het verzet tegen een wooncomplex voor arbeidsmigranten in De Lier een extreme wending gekregen heeft. Voordat de bestelbus van Paul Fransen volledig uitbrandde, werd ook zijn kas al beklad. De politie vermoedt brandstichting. Je leest het uitgebreide verhaal via deze link.

 

Zwaan in de problemen

Een zwaan is in de nacht van maandag op dinsdag (3 op 4 augustus) in de problemen gekomen in een sloot ter hoogte van de Rode Kruislaan in ‘s-Gravenzande. Dat meldt calamiteitensite District 8. Het dier kwam met zijn hals en vleugel vast te zitten in een metalen rek bij een duiker.

Een omwonende hoorde de zwaan tekeergaan en alarmeerde de dierenambulance. Personeel van de dierenambulance kreeg het dier niet los en daarom is ook de brandweer ingeschakeld. Door één van de spijlen van het rek door te knippen, kon het dier worden bevrijd. De medewerkers van de dierenambulance hebben zich vervolgens over het verzwakte dier ontfermd.

Aanrijding in De Lier

Op de kruising van de Jogchem van der Houtweg en de Burgemeester van Doornlaan in De Lier zijn maandag (3 augustus) een personenauto en een vrachtwagen op elkaar gebotst. Dat meldt calamiteitensite Regio 15. Één persoon is door ambulancepersoneel verzorgd.

Lees ook:

Het wordt héét! Bij deze Westlandse horecazaken drink je een verkoelend drankje

We klagen absoluut niet, maar warm is het deze dagen wel! Weet jij niet meer zo goed hoe je je hoofd...

Het is toch wat: ‘corona-schoonmaakdrang’ leidt tot verstopt riool, dit kun je er tegen doen

We zijn met zijn allen massaal aan het poetsen geslagen om de verspreiding van het coronavirus tegen...

Varen in Westland: voor deze 5 overtredingen kun je een fikse boete krijgen

Stel je voor: je wilt tijdens een rondje varen door Westland een duik in het water nemen. Je ziet ee...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.