Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rik van de Westelaken en Merel Westrik halen bijna €50.000,- op voor doodzieke zusjes uit Naaldwijk

Door Ilse 3 februari 2020

De zussen Jane (20) en Rosa (19) Blaauw uit Naaldwijk zijn al jaren ziek en weten sinds kort dat ze een zeldzame en levensbedreigende bindweefselaandoening hebben. Een behandeling in Barcelona zou hen kunnen redden, maar dit kost €160.000,-. In het programma ‘Deze quiz is voor jou’ hebben presentatoren Rik van de Westelaken en Merel Westrik €48.875,- bij elkaar gespeeld voor de zusjes. Dat schrijft AD Westland. 

In de de spelshow spelen BN’ers tegen elkaar om zoveel mogelijk geld op te halen voor iemand die dat écht verdiend. Afgelopen zaterdag waren dit dus Jane en Rosa. De twee kampen met de zeldzame en levensbedreigende ziekte Ehlers Danlos syndroom. Ze kunnen op 20 en 21 april in Barcelona worden geopereerd, maar daarvoor is €160.000,- nodig. Een bedrag dat niet door de zorgverzekeraar wordt vergoed.

‘Echt heftig’

Om het bedrag bij elkaar te sparen, is moeder Rosa een crowdfundingactie gestart. “Echt heftig. Mijn dochters hebben moeten stoppen met school, gaan bijna niet meer weg en zijn huisgebonden”, vertelde hun moeder zaterdagavond op televisie. Met de opbrengsten van het televisieprogramma staat het bedrag op ruim €150.000,-, bijna voldoende voor de operatie.

Het hele verhaal van Jane en Rosa kun je hieronder lezen. Wil je ook doneren? Dat kan hier. 

Operatie moet doodzieke zusjes redden: ‘Ik kan niet wachten om weer naar school te gaan’

De zussen Jane (20) en Rosa (19) Blaauw uit Naaldwijk zijn al jaren ziek, maar weten sinds kort pas ...

adv.