Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ontroerende reacties na inbraak bij lunchroom Bijzonder: ‘Samen staan we sterk’

Door Kristianne van Blanken 10 september 2019

De medewerkers van lunchroom Bijzonder in De Lier zijn na de inbraak van afgelopen weekend overladen met lieve reacties. ”We zijn diep ontroerd.”

 

De horecazaak, waar mensen met een beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken, maakte het nieuws over de inbraak gisteren (9 september) zelf bekend via social media. Er was ‘gelukkig’ niet veel gestolen, maar triest genoeg werd wel de fooienpot buitgemaakt. Het geld dat hierin zat, was bestemd voor het personeelsuitje van de ‘bijzondere medewerkers’.

Daarnaast werd veel materiële schade aangericht.
De schade na de inbraak. Beeld: Lunchroom Bijzonder.

Te erg voor woorden

Het leidde tot vele reacties, onder meer via Facebook. ‘Triest’, ‘Te erg voor woorden’ en ‘Onbegrijpelijk’, schreven mensen die het bericht lazen. Ook kreeg de lunchroom zoveel donaties binnen dat de fooienpot inmiddels weer ‘meer dan aangevuld’ is.

Verder werden alarmsystemen en zelfs uitjes aangeboden. Zo bood De Uithof in Den Haag ‘met alle liefde’ een personeelsuitje aan. ‘Dan kunnen jullie de fooienpot in eigen zak houden’, schreef het bedrijf.

Diep ontroerd

De medewerkers van Bijzonder laten weten ‘diep ontroerd’ te zijn door alle lieve reacties, de bloemen en de andere zaken die werden aangeboden. ‘We weten niet wat ons overkomt. Samen met jullie staan we sterk.’

Het personeel probeert ondertussen de draad weer op te pakken. Dat de medewerkers niet bij de pakken neer zijn gaan zitten, werd gisteren al duidelijk. Toen ging de zaak ‘gewoon’ open.

Tip

Wil jij Bijzonder ook steunen? Dan heeft het personeel een tip: ‘Als mensen ons willen helpen, kom gezellig langs voor een praatje en een heerlijke lunch.’

Lees ook:

Nationale Zomerbloemententoonstelling 2019

Niet vergeten: dit weekend is de Nationale Zomerbloemen Tentoonstelling 2019

Misschien staat het al keurig in je agenda, maar voor iedereen die het dreigt te vergeten: dit weeke...

5x Workshops en cursussen die binnenkort in Westland gegeven worden

Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen in het dossier ‘Hoekse Lijn’

Meer over

Nieuws

adv.