Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Om kippenvel van te krijgen: Westlandse tuinders worden massaal gesteund via de #FlowerBoostChallenge

Door Kristianne van Blanken 19 maart 2020

Kwekers in heel Nederland worden via de #FlowerBoostChallenge massaal gesteund. Bedrijven worden op initiatief van de Van der Ende Groep in Maasdijk opgeroepen om bloemen voor hun personeel te kopen en vervolgens drie andere bedrijven uit te dagen om hetzelfde te doen. Daarmee wordt geprobeerd onder meer de Westlandse tuinders door deze zware tijd heen te helpen, nu er als gevolg van het coronavirus nauwelijks nog bloemen verhandeld worden

De Van der Ende Groep heeft verschillende klanten in de sierteeltsector die nu in zwaar weer verkeren. ”De cijfers verschillen, maar zo’n 70 procent van de bloemen wordt nu weggegooid. Tuinders krijgen als gevolg van de coronacrisis een bovengemiddeld harde klap, de sierteeltsector ligt echt op zijn gat”, licht Michiel Brockhus namens de Van der Ende Groep toe. ”Tuinders hebben het daardoor nu verschrikkelijk zwaar.”

Om hen te steunen, bedacht Lex van der Ende, directeur van het bedrijf, de #FlowerBoostChallenge. ”We hebben eerst voor alle medewerkers van ons bedrijf bloemen ingekocht en vervolgens drie bedrijven uitgedaagd om hetzelfde te doen.”

Het bedrijf uit Maasdijk kocht rozen bij Van den Ende Roses uit Monster – ”Met een n, dus geen familie”, benadrukt Michiel – en tulpen bij Gentily uit Heenweg. ”Het is echt heel leuk om te zien hoe blij de tuinders met deze actie zijn.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Beeld: Van der Ende Groep.

Uitgedaagd

De bedrijven die door de Van der Ende Groep werden uitgedaagd, zijn Speax uit Naaldwijk, PB tec en Stolze uit Maasdijk. De drie ondernemingen hebben inmiddels bloemen ingekocht voor medewerkers en op hun beurt weer nieuwe bedrijven uitgedaagd.

Lopend vuurtje

Michiel vertelt dat de challenge zich als een lopend vuurtje verspreidt. ”Heel veel bedrijven doen inmiddels al mee, net zoals particulieren.”

Zelfs burgemeester Bouke Arends steunt de actie. Hij kocht dinsdag (17 maart) boeketten in om de challenge te promoten en tegelijkertijd de sierteeltsector te steunen. ”Hiermee wordt de zwaar getroffen sierteeltsector gesteund en geef je tegelijkertijd een blijk van waardering, dank of liefde aan een ander. Een mooie combinatie!”, aldus onze burgemeester.

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Burgemeester Bouke Arends (links) kocht bloemen in om de actie van de Van der Ende Groep te steunen. Beeld: Thierry Schut.

Meedoen

Wil jij ook meedoen aan de #FlowerBoostChallenge? Dan hoef je echt niet te wachten totdat je uitgedaagd wordt: ga er gewoon op uit en koop een bloemetje. Want daar gaat deze actie om, benadrukt Michiel. ”En het maakt echt niet uit of je de bloemen nu direct bij de tuinder of bij de bloemist op de hoek koopt. Als er maar bloemen gekocht worden.”

De Van der Ende Groep vraagt om na aankoop van de bloemen een bericht met de hashtag #FlowerBoostChallenge te delen via social media en drie anderen uit te dagen, zodat de actie nog veel verder uitgebreid wordt.

Kijk hier voor meer informatie over deze actie.

Lees ook:

Zo kun jij onze Westlandse ondernemers in deze moeilijke tijd steunen

De verspreiding van het coronavirus houdt de gemoederen flink bezig en bezorgt ondernemers de nodige...

6x Deze vacatures zijn te leuk om niet op te solliciteren

Ben jij op zoek naar een (bij)baan in de mooiste gemeente van Nederland? We helpen je graag op weg e...

Mooi: Royal FloraHolland bedankt medewerkers van verzorgingshuizen in Westland met bloemen

Je hebt de foto's en video's misschien wel gezien, van de vele bloemen die de afgelopen dagen vernie...

adv.