Och, nee: ook Varend Corso 2020 gaat niet door

Varend Corso Westland
Varend Corso 2019. Foto: Kristianne van Blanken | indebuurt Westland.

Dat alle evenementen tot 1 juni niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus, dat maakte het kabinet afgelopen maandag (23 maart) al bekend. We hoopten daarmee ná 1 juni in ieder geval weer van een zomer vol leuke festiviteiten te genieten. Maar helaas: ook evenementen die na die datum plaats zouden vinden, worden al afgelast. Zoals het Varend Corso Westland. De organisatie laten weten een streep te zetten door de editie van dit jaar, omdat er niet genoeg tijd is voor voorbereiding én omdat de sierteeltsector het zwaar heeft.

Het Varend Corso 2020 stond gepland voor donderdag 2 tot en met zondag 5 juli. Hoewel dat ná de deadline van het huidige verbod is, hebben de maatregelen die nu gelden ook effect op het bloemencorso. “Door het rijksverbod op samenkomsten tot 1 juni aanstaande hebben de werkgroepen en deelnemers niet genoeg tijd voor de voorbereidingen en opbouw. Daarnaast zijn de sierteeltsector en lokale ondernemers in een financiële crisis beland waardoor het volgens het bestuur ongepast is product- en financiële sponsoren te werven”, schrijft de organisatie.

“Het doet ons pijn om dit besluit te moeten nemen en het corso voor het eerst in haar bestaan te cancelen”, vervolgt het bestuur. “Voor de organisatie, die er op alle vlakken al veel tijd in heeft gestoken maar vooral voor het publiek. De sfeer, saamhorigheid en energie die het corso uitdraagt had een opsteker geweest na deze tijd. Velen, waaronder vele ouderen, kijken ieder jaar reikhalzend uit naar de bonte stoet.”

Varend Corso 2021

Het Varend Corso wordt nu ‘verzet’ naar 1 tot en met 4 juli 2021. In 2020 zou het Varend Corso Westland voor het eerst door het centrum van Den Haag varen. Op donderdag zouden de boten door Honselersdijk en Maassluis varen. Op vrijdag waren Delft, Vlaardingen en Midden-Delfland aan de beurt. Vervolgens zouden de boten op zaterdag door Den Haag varen en op zondag stond Westlanddag gepland. Deze nieuwe route en dagindeling blijven staan voor 2021. Het ziet er dus naar uit dat Delftenaren op vrijdag 2 juli 2021 weer van de botentocht kunnen genieten.

Meer over het Varend Corso Westland:

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Quiz: Wie van de drie heeft Westlandse roots?”

Quiz: Wie van de drie heeft Westlandse roots?

Ga naar “Wist je dat? Deze Westlandse dorpen hebben een carnavalsnaam”

Wist je dat? Deze Westlandse dorpen hebben een carnavalsnaam

Beeld: ANP
Ga naar “Belangrijkste versoepelingen op een rij: ‘het land gaat weer open’”

Belangrijkste versoepelingen op een rij: ‘het land gaat weer open’

In onze gids