Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendoverzicht: Veel dieren in nood en de inwijding van een gloednieuw festivalterrein

Door Kristianne van Blanken 17 juni 2019
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Had je het dit weekend te druk met feesten op het nieuwe festivalterrein bij De Wollebrand in Honselersdijk? Of heb je het nieuws om andere redenen niet kunnen volgen? Check dan hier wat er allemaal gebeurde in Westland van 14 tot en met 17 juni. 

Derde ongeluk in drie dagen tijd

Op de Middel Broekweg in Honselersdijk gebeurde vrijdag voor de derde keer in drie dagen tijd een ongeluk. Een automobilist en een fietser botsten op de kruising van de Middel Broekweg en de Zwethlaan op elkaar. Één persoon is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Niemand hoefde naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Calamiteitensite District 8 meldt dat het woensdag ook al mis ging op de Middel Broekweg. Toen knalde een automobilist tegen een lantaarnpaal. De dag erna, donderdag dus, vond een aanrijding plaats tussen de bestuurder van een scooter en een fietser.

 

Zwemmer overleden

Triest nieuws over een zwemmer, die – zo meldden omstanders aan calamiteitensite District 8 – donderdagavond bewusteloos uit het water van zwembad Maesemunde in ‘s-Gravenzande is gehaald. Het slachtoffer is gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht.

De inspanningen van de hulpdiensten mochten helaas niet baten, zo werd vrijdag duidelijk. Toen kwam het nieuws naar buiten dat het slachtoffer overleden was.

 

Nieuwe festivalterrein De Wollebrand ingewijd

Met muziekfestival De Vrienden van het Westland is vrijdag het nieuwe festivalterrein De Wollebrand in Honselersdijk ingewijd. Hier traden onder meer Van Dik Hout en 2 Meter Peter op. Het was niet alleen de eerste keer dat er een festival op dit terrein plaatsvond, maar ook de eerste keer dat De Vrienden van Westland gehouden werd.

Een ander nieuw festival, Infinity Outdoor, werd de dag erna (zaterdag 15 juni) op hetzelfde terrein gehouden. Tijdens dit hardstyle-evenement traden onder meer Psyko Punkz en Bass Chaserz op.

 

 

Scooterrijder rijdt door na aanrijding

Op de Strandweg in Ter Heijde raakten gisteren, zondagmiddag, de bestuurders van een scooter en een scootmobiel in botsing. De bestuurder van de scootmobiel raakte hierbij gewond, aldus calamiteitensite Regio 15. Het slachtoffer is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de zwarte scooter reed direct na de aanrijding door. De politie startte een zoektocht naar deze doorrijder, van wie voor zover bekend nog altijd elk spoor ontbreekt.

 

Dieren in nood

Hulpverleners hebben dit weekend hun handen vol gehad aan dieren in nood. Zo is aan de Koningin Julianaweg in ‘s-Gravenzande zaterdagmiddag een gewonde zwaan gevangen, meldt calamiteitensite District 8. De brandweer kwam ter plaatse om het dier te vangen, de dierenambulance bracht de zwaan vervolgens naar een vogelasiel in Den Haag.

De brandweer rukte de dag erna, zondag dus, uit voor een schaap in het water aan de Haagweg in Monster. Hulp bleek overbodig: bij aankomst van de hulpverleners wist het dier zichzelf weer op het droge te krijgen.

Aan het Oranjeveld in Maasdijk kwam de brandweer zondagavond opnieuw in actie na een melding, dit keer voor negen pijltjes die in een leeg bassin zaten. De jonge eendjes zijn hier met een schepnet uitgehaald en vervolgens door de dierenambulance naar hetzelfde vogelasiel gebracht als waar de gewonde zwaan zaterdagmiddag werd ondergebracht.

Lees ook:

Zoveel Westlanders zijn honderd jaar of ouder

In Westland woonden op 1 januari 2019 dertien mensen van honderd jaar of ouder. Of eigenlijk: dertie...
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.