Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwsoverzicht: Koninklijk bezoek, een illegaal feest en een gewapende overval in Westland

Door Kristianne van Blanken 30 maart 2020

Van illegaal feest in het Prinsenbos in Naaldwijk tot koninklijk bezoek in Honselersdijk: er gebeurde van alles dit weekend in Westland. Heb jij je even afgesloten van het nieuws in deze gekke tijd? Check dan hier wat je gemist hebt rondom het weekend van 28 maart 2020.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Koninklijk bezoek in Honselersdijk

Koningin Máxima op bezoek bij Zuidbaak in Honselersdijk. De tweede man van links is kweker Walter Zuijderwijk. Beeld: Glastuinbouw Nederland.

Pot- en perkplantenkwekerij Zuidbaak in Honselersdijk kreeg vrijdag (27 maart) hoog bezoek: koningin Máxima nam een kijkje in de kas met planten. Ze bleef ruim een uur om met verschillende mensen te praten over de problemen die er zijn in de sierteeltsector als gevolg van de coronacrisis. Dat meldt mediapartner AD.

Verzoek

Glastuinbouw Nederland klopte woensdag bij kweker Walter Zuijderwijk aan met het verzoek of de koningin zijn bedrijf mocht bezoeken. ”Ze was heel medelevend en had écht met ons als sector te doen”, merkte Zuijderwijk. ”We hebben een rondje over het bedrijf gelopen om te laten zien wat wij doen en gesproken over welke producten wij niet denken kwijt te kunnen en weg moeten gooien. De koningin was erg open en leergierig, viel mij op.”

Behalve mensen van Glastuinbouw Nederland, waren er nog drie collega-kwekers van Zuijderwijk present bij het bliksembezoek om de koningin bij te praten en vragen te beantwoorden.

Illegaal feest in het Prinsenbos

Beeld: Gemeente Westland.

Lege drankflessen, plastic bekertjes en speelkaarten: rondom de picknicktafel in het Prinsenbos in Naaldwijk is zaterdagochtend (28 maart) een flinke bende aangetroffen. De gemeente Westland deelde de foto met het resultaat van een illegaal feestje via Twitter.

‘Nog steeds nemen mensen bewust risico’s voor zichzelf en erger nog, voor anderen. Ronduit asociaal’, aldus de gemeente, die nog maar eens benadrukt dat het niet is toegestaan om met meer dan twee personen bij elkaar te komen. ‘Er is extra toezicht en er worden hoge boetes uitgedeeld.’

Weer coronavirus vastgesteld bij bewoners van Pieter van Foreest

Twee bewoners van De Hooge Tuinen in Naaldwijk, een vestiging van woonzorgcentrum Pieter van Foreest, blijken het coronavirus te hebben. Dat maakte de organisatie gisteren (29 maart) bekend. Eerder werd al gemeld dat het virus ook bij bewoners van andere locaties van Pieter van Foreest vastgesteld is. Het gaat om De Opmaat in Monster, De Weidevogelhof in Pijnacker, Veenhage in Nootdorp, De Kreek in ‘s-Gravenzande en De Triangel in De Lier

 

Gewapende overval in Monster

De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een winkel in de Zeestraat in Monster. Mediaparner AD meldt dat het om de Kruidvat gaat. Bij de overval werden vanmorgen (30 maart) omstreeks 07.10 uur twee medewerkers bedreigd door twee mannen met steekwapens. De daders hadden hun gezichten bedekt en eisten geld. Met onder meer een geldbedrag verlieten de overvallers de winkel om richting de Hortensiastraat, het parkje en de Rijnweg te lopen.

Getuigen

Het duo is nog steeds spoorloos en daarom roept de politie getuigen op om zich te melden. De daders zijn twee mannen van naar schatting 20 tot 25 jaar oud en zo’n 1,75 meter lang. Één van hen droeg een zwarte broek met witte strepen en een donkere trui.

Heb jij meer informatie? Bel dan 0800 – 8844.

Beeld: Politie.

Lees ook:

#Daslief: Deze video is gemaakt om alle Westlanders een hart onder de riem te steken

Om alle Westlanders tijdens deze coronacrisis een hart onder de riem te steken, maakten vier enthous...

Filmpje! Zo gaat het nieuwe deel van het Reinier de Graaf ziekenhuis eruit zien

Het is al even bekend dat het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft een verdieping bovenop de parkeer...

5x Deze woningen staan pas nét te koop

Veel ligt momenteel stil vanwege de coronacrisis, maar de huizenmarkt gaat gewoon door. Ben jij op z...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.