Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwsoverzicht: Beschonken bestuurder rijdt auto het water in, getuigen van overval gezocht en meer

Door Kristianne van Blanken 22 mei 2020

Heb jij de afgelopen dagen heerlijk met je ogen dicht in het zonnetje gelegen of het nieuws vanwege andere redenen niet gevolgd? Geen probleem! Wij zetten de hoofdpunten voor je op een rij. Dit gebeurde er de afgelopen dagen (van 18 tot en met 22 mei) in Westland:

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Zoekactie na vondst van scooter

In het water langs de Veilingweg in De Lier is vanmorgen (22 mei) een scooter aangetroffen. De brandweer rukte met meerdere voertuigen en duikers uit en doorzocht het water om zeker te kunnen stellen dat er niemand te water zou zijn geraakt. Er werd gelukkig niemand in het water aangetroffen. Wel vond de brandweer een fiets. Dat meldt calamiteitensite District 8.

Wat betreft de scooter, wordt er van uit gegaan dat deze gedumpt is. Er zat namelijk geen kenteken meer op het voertuig.

De eigenaar heeft zich inmiddels gemeld. De scooter bleek gisteren te zijn gestolen.

Reddingsactie voor ‘hulpbehoevende’ stier

Beeld: District 8.

De brandweer kreeg gisteravond (21 mei) even na 20.00 uur een melding over een stier die te water was geraakt aan de Wateringse Zwethkade-Noord. Dat meldt mediapartner AD. Het dier leek hulp nodig te hebben om het water weer uit te komen.

Het bieden van die hulp was nog niet zo eenvoudig. Het weiland waar het dier zich bevond, was namelijk onbegaanbaar voor de brandweerauto. De brandweerlieden moesten daardoor bepakt en bezakt een flink stuk lopen. Toen zij bijna klaar waren voor de reddingsactie, klom de stier op eigen kracht het water uit.

Het Hoogheemraadschap waarschuwt voor overlast door de bastaardsatijnrups

Beeld: Hoogheemraadschap van Delfland.

Wie naar het strand gaat, moet oppassen voor de bastaardsatijnrups die in de duinen zit. Daarvoor waarschuwt het Hoogheemraadschap van Delfland. Contact met de brandharen van het dier kan klachten zoals huidirritatie opleveren.

Je leest alles over de bastaardsatijnrups in de duinen in ons eerdere artikel:

Strandgangers opgelet! De bastaardsatijnrups zorgt voor overlast in de duinen

Heb je vanwege Hemelvaartsdag een lang weekend vrij en ben je van plan om even uit te gaan waaien op...

Getuigen van overval gezocht

In opsporingsprogramma Team West is deze week opnieuw aandacht besteed aan de overval op de Kruidvat in Monster, die in maart van dit jaar plaatsvond. Dat meldt mediapartner AD.

De overval werd op 30 maart omstreeks 07.00 uur gepleegd door twee mannen die hun gezichten bedekt hadden. Ze hadden messen bij zich en namen twee medewerkers van de winkel mee naar het kantoor, waar de kluis geopend moest worden. De medewerkers moesten daarna op de grond gaan liggen, waar zij vastgehouden werden. De verdachten gingen er vervolgens vandoor met een geldbuit.

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Beeld: Politie.

Getuigen hebben na de overval twee mannen op de ’s Gravenzandseweg in een zwarte Volkswagen Up (PZ-230-D) zien stappen. Het tweetal reed weg in de richting van ’s-Gravenzande en Hoek van Holland. De auto bleek eerder gestolen te zijn vanaf de Schoolstraat in Montfoort. Dat is gebeurd tussen zondag 29 maart 22.30 uur en maandagochtend 30 maart.

De politie komt graag in contact met mensen die meer gezien hebben.

De videobeelden van de overval zijn hier te bekijken

Aanrijding tussen scooterrijder en wielrenner

Aan de Maasdijk in ‘s-Gravenzande heeft woensdagavond (20 mei) een aanrijding plaatsgevonden tussen een wielrenner en een scooterrijder. Dat meldt calamiteitensite District 8. Beide personen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

 

Beschonken bestuurder rijdt auto het water in

Beeld: Regio 15.

Aan de Van Leeuwenhoekstraat in ‘s-Gravenzande is gisteren (21 mei) een auto te water geraakt.  Dat meldt mediapartner AD. De bestuurder kon zelf de Chevrolet Impala uit 1977 verlaten, waarna hij er vandoor ging omdat hij geschrokken zou zijn. Hij kwam terug en gaf toen aan gedronken te hebben.

De auto is total loss.

Gewonde bij aanrijding tussen vrachtwagen en auto

Op de Burgemeester van Doornlaan in De Lier heeft woensdagmiddag (20 mei) een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dat meldt calamiteitensite District 8. Het zou mis zijn gegaan tijdens het ritsen.

Ambulancepersoneel heeft zich over de inzittende van de personenauto ontfermd en een berger is ter plaatse gekomen om de auto af te voeren.

De terrassen mogen weer open

Foto ter illustratie via Thierry Schut.

Het is, zo weten we sinds de persconferentie van Mark Rutte van afgelopen dinsdag (19 mei), officieel: de horeca mag op 1 juni om 12.00 uur weer open. Liefhebbers van feestcafé’s en discotheken moeten nog even geduld hebben, maar uit eten gaan, een bezoekje brengen aan de kroeg en neerstrijken op het terras: dat mag allemaal weer.

Natuurlijk gelden er, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, de nodige maatregelen. Daar lees je alles over in ons eerdere artikel:

Uit eten of een terrasje pakken in Westland per 1 juni: Dit moet je weten

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur mag de horeca weer open! Liefhebbers van feestcafé's en dis...

Veertien jaar cel voor Westlandse douanier

Gerrit G. tijdens één van de rechtszaken. Illustratie via ANP.

De corrupte douanier Gerrit G. (59) is in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van veertien jaar. Dat meldde mediapartner AD maandag (18 mei). De Westlander kreeg dezelfde straf in 2017 al opgelegd vanwege het doorlaten van grote partijen cocaïne.

Man aangehouden voor drugsbezit

Beeld: Politie.

In ‘s-Gravenzande is maandagavond (18 mei) een man aangehouden vanwege drugsbezit. Dat meldde mediapartner AD. De man bewaarde verschillende soorten drugs op een wel hele bijzondere plek: onder het zadel van zijn scooter.

Lees meer over deze aanhouding:

Man aangehouden die heroïne, cocaïne en hasj onder zijn scooterzadel bewaarde

In 's-Gravenzande is gisteravond (18 mei) een man aangehouden voor drugsbezit. Hij bewaarde verschil...

De Westlandse bibliotheken zijn weer open

Beeld: Nicole Wolf | Unsplash.

Liefhebbers kunnen sinds maandag (18 mei) weer terecht bij vijf vestigingen van Bibliotheek Westland: in Naaldwijk, Wateringen, ‘s-Gravenzande, De Lier en Monster.

Benieuwd op welke tijdstippen je welkom bent en welke maatregelen er in de bibliotheken in Westland gelden? Je leest het allemaal in ons eerdere artikel:

Boekenwurmen opgelet! Bibliotheek Westland gaat weer open en dit moet je weten

Net zoals onder meer de zwembaden en kapsalons, mogen ook de bibliotheken sinds maandag (11 mei) de ...

Lees ook:

Voordelig een nachtje weg, gratis Nivea Sun en meer leuke deals

Je kunt natuurlijk zelf alle reclamefolders doorspitten, social media afstruinen en alle dorpskernen...

Mondkapjes en plastic handschoenen bij het plastic afval weggooien: mag dat?

De boodschappen doen veel Westlanders tegenwoordig met plastic handschoenen aan, handen worden regel...

Vacature-alert! Bij deze Westlandse bedrijven kun jij aan het werk

Ben je op zoek naar een nieuwe (bij)baan in de mooiste gemeente van Nederland? We helpen je graag op...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.