Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mooi: Royal FloraHolland bedankt medewerkers van verzorgingshuizen in Westland met bloemen

Door Kristianne van Blanken 18 maart 2020

Je hebt de foto’s en video’s misschien wel gezien, van de vele bloemen die de afgelopen dagen vernietigd moesten worden omdat ze simpelweg niet meer verkocht worden als gevolg van het coronavirus. Omdat dat ontzettend zonde is én omdat de hulpverleners in deze tijd wel een steuntje in de rug verdienen, besloot de sierteeltsector overgebleven bloemen uit te delen aan zorgmedewerkers. Zo kreeg het personeel van onder meer verzorgingshuizen in Westland gisteren (17 maart) een welverdiend bloemetje. 

En dat is wel een heel mooi initiatief, van bloemenveiling Royal FloraHolland, de Vereniging van groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) en Bloemenbureau Holland. Medewerkers van de bloemenveiling zijn gisterochtend (17 maart) begonnen met het uitdelen van de bloemen die niet verkocht zijn bij verzorgingshuizen. Bij verzorgingshuizen in Westland (in de omgeving van de Westlandse bloemenveiling dus), maar ook bij verzorgingshuizen in de omgeving van de bloemenveiling in Aalsmeer:

Zo wil de sierteeltsector medewerkers uit de zorg een hart onder de riem steken. En hen bedanken voor hun inzet in deze tijd van het coronavirus.

Treurig dieptepunt

Deze foto kregen wij toegestuurd en is gemaakt bij de bloemenveiling in Aalsmeer.

De sierteeltsector maakt zo van de nood een deugd: maandag (16 maart) werd een treurig dieptepunt bereikt bij Royal FloraHolland. Daar worden normaal gesproken dagelijks gemiddeld meer dan 30 miljoen bloemen en planten verhandeld. Maar maandag werd 50 procent van de aanvoer niet verkocht.

Volgens Steven van Schilfgaarde, CEO van Royal FloraHolland, is het verschrikkelijk om te zien dat er zo ontzettend veel hoogwaardige bloemen en planten verloren gaan doordat de handel door de coronacrisis grotendeels stil ligt. ”Zeker wanneer je bedenkt dat onze kwekers hun bloemen en planten produceren met zó veel passie en aandacht.”

Blijven kopen

Matthijs Mesken, CEO van VGB, roept mensen op zijn beurt op om vooral bloemen en planten te blijven kopen en op die manier de Nederlandse sierteelt te steunen. ”Dit is een belangrijke periode voor kwekers en klanten met alle feestdagen in het verschiet. We zetten als sector dan ook alles op alles om de sierteelt, die goed is voor 150.000 arbeidsplaatsen, voor Nederland te behouden.

Lees ook:

Lief: Daniëlle en Justin startten Coronahulp Westland: ‘We zoeken nu mensen die hulp nodig hebben’

Waar de verspreiding van het coronavirus op zijn zachtst gezegd voor flink wat ellende zorgt, lijkt ...

Kinderopvang en scholen in Westland gesloten: Deze ouders mogen wel gebruik maken van opvang

Alle scholen en kinderopvanglocaties in Westland zijn gesloten. Door deze landelijke maatregel zitte...

Scholen, horeca, kinderopvang en sportclubs in Westland gaan dicht

Westland gaat steeds meer op slot. In de hoop de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zul...

adv.