Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo wordt er vandaag in Westland gestaakt door leerkrachten én leerlingen

Door Kristianne van Blanken 6 november 2019

Automobilisten die vanmorgen (6 november) over De Nieuwe Weg in Poeldijk reden ontkwamen er niet aan. Ook in Westland staken leerkrachten voor meer geld. Dat veroorzaakte geen chaos zoals dat wel het geval was bij stakingen van boeren en bouwers. Een motoragent reed langs om de boel in de gaten te houden. Dat meldt mediapartner AD.

”Ja jongens, het stoplicht gaat op rood. Laat ze maar doorrijden en ga naar ze toe!” Directeur Xander Damen moedigt zijn leerlingen van basisschool De Nieuwe Weg aan. De leerkrachten staan in oranje hesjes met spandoeken langs de weg. ‘Mienister faalt, kind betaaldt’. Dat de bewuste spelfout onderdeel van de boodschap is, ontgaat een aantal voorbijgangers.
”Dat is juist onze boodschap. Kinderen betalen de rekening”, legt een medewerker uit. Als het zo doorgaat met het basisonderwijs, zullen kinderen veel vaker dit soort spelfouten maken, is de mening van het personeel. ”De reden dat ik staak? Het lerarentekort”, vertelt Judith Reijgers. ”Met dat geld dat Slob (minister van Onderwijs) vorige week beloofde worden brandjes geblust, maar aan de grote brandhaard wordt niets gedaan.”

Chocolademuntje

Leerlingen gooien ondertussen bij iedereen die voor een rood licht staat een chocolademuntje door het autoraam. ‘Wij betalen de rekening’, verduidelijken ze. Ze krijgen veel bijval van voorbijgangers. Vrachtwagens en busjes toeteren luid als ze voorbij rijden. Judith Reijgers: ”De steun is geweldig. De Poeldijkers merken er niets van als wij op het Malieveld gaan staan. Nu krijgen ze de staking wel mee.”

Als een motoragent de leerkrachten, die af en toe op de weg gaan staan met hun spandoek, vraagt om toch op het fietspad te blijven, is de staking bijna ten einde. Om 09.00 uur zijn de chocolademuntjes op en is het tijd voor koffie. De school blijft de rest van de dag dicht.

Je leest meer over de stakingsbereidheid van Westlandse scholen in dit artikel van het AD.

Lees ook:

Dit nieuwe cadeauwinkeltje in ‘s-Gravenzande is vanaf vandaag geopend

We waren al even aan het aftellen, maar vandaag (6 november) is het dan eindelijk zover: cadeauwinke...

Bouw van Foodpark Harnaschpolder is nog steeds niet begonnen: dit is waarom

Trots! ‘Ons’ theater De Naald is genomineerd voor een landelijke prijs

Meer over

Nieuws

adv.