Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In beeld: Team Westland bereidt zich voor op de beklimming van de Tourmalet

Door Kristianne van Blanken 17 juni 2019

Het is nu echt bijna zover: morgen (19 juni) beklimt Team Westland in Frankrijk de Col du Tourmalet om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Benieuwd hoe het er allemaal aan toe gaat daar in Frankrijk? Check het via dit artikel, dat onderaan dagelijks wordt aangevuld.

Op naar Frankrijk

De vier volgeladen vrachtwagens die afgelopen woensdag (12 juni) vanuit ‘s-Gravenzande richting Frankrijk vertrokken, kwamen hier donderdag aan. Met de trucks werden alvast de nodige spullen vooruit gebracht voor de stichting. Fietsen en bagage van deelnemers bijvoorbeeld.

Aankomst vrachtwagens op de camping

Kippenvel!! De helden van de vrachtwagen hebben na 34 uur, het thuishonk (in Frankrijk) van Team Westland bereikt!!

Posted by Team Westland on Thursday, 13 June 2019

 

Camping Team Westland

Team Westland verblijft deze dagen op camping Les 3 Vallées in Argèles-Gazost. De camping is met bloemen, vlaggen en andere versieringen helemaal in Team Westland-sferen gehuld.

 

Op de fiets vanuit Westland

Vier deelnemers vertrokken op de fiets vanuit Westland richting Frankrijk. Ze kwamen tegelijk aan op de camping.

 

Sportieve eerste dag

Er werd zondag (16 juni) al flink wat af gewandeld en gefietst in Frankrijk. De beklimming waar het allemaal om draait vindt woensdag plaats. Dan gaan de wandelaars, lopers en fietsers vanaf Luz-Saint-Saveur de 2115 meter hoge Col du Tourmalet op. De deelnemers doen dit minimaal één keer en maximaal vier keer.

 

Medische ondersteuning

Voorberg Podotherapie uit ‘s-Gravenzande is meegereisd naar Frankrijk voor de medische ondersteuning van de deelnemers.

 

Dag 2

De fietsers en wandelaars zitten ook vandaag (17 juni) niet stil. Zo trok een groep fietsers richting Spanje en hebben de wandelaars het berggebied verkend.

 

180 kilometer

Van de fietsers die maandag naar de grens tussen Frankrijk en Spanje vertrokken, hebben meer dan twintig sportievelingen de grens gehaald. Zij legden een rit van 180 kilometer af. Wat een prestatie!

Vrijwilligersdag

Nog één dag tot de grote dag, waarop de deelnemers van Team Westland de Col du Tourmalet gaan beklimmen. Vandaag was het de beurt aan de vrijwilligers. De fietsers vertrokken vanmorgen om 09.00 uur vanaf het beginpunt, de wandelaars om 09.15 uur tien kilometer verderop.

 

Lees ook:

Bepakt en bezakt vertrekt Team Westland naar Frankrijk

De voorbereidingen zijn al tijden in volle gang, maar nu is het echt aftellen geblazen voor Team Wes...

Meer over

Nieuws

adv.