Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hilarisch: Op deze kaart voor toeristen staan wij vermeld als ‘Amsterdam Greenhouses’

Door Kristianne van Blanken 18 augustus 2019

Vertel je in het buitenland dat je uit Nederland komt, dan wordt geregeld de link met Amsterdam gelegd. Het is vaak de enige plek in ons koude kikkerlandje die men kent. Om te laten zien dat Nederland meer te bieden heeft dan de Amsterdamse grachten, heeft tweewielerfabrikant Union een speciale kaart uitgebracht waarop onze Hollandse hoogtepunten aangegeven worden. Maar wel allemaal als onderdeel van Amsterdam. 

Zo wordt Westland aangeduid als ‘Amsterdam Greenhouses’. Rotterdam is als ‘Modern South Quarter’ een moderne wijk van Amsterdam en de Veluwe wordt ‘Amsterdam Big National Park’ genoemd. Gouda is voor het gemak de Amsterdamse kaasmarkt.

Benieuwd hoe Den Haag en Utrecht genoemd worden? Die staan opvallend genoeg niet op de kaart!

‘Amsterdammisering’

De namen zijn met een dikke knipoog gegeven. Union wil er naar eigen zeggen mee aantonen dat er in Nederland meer te zien is dan alleen het centrum van Amsterdam, op de kaart ‘old Amsterdam’ genoemd.

De ‘Amsterdammisering’ blijft niet beperkt tot alles wat in Nederland ligt. Vlaanderen heet op de kaart Vlaams Amsterdam en Duitsland Duitssprekend Amsterdam.

Lees meer over deze kaart, die door een Rotterdammer gemaakt is, op de website van het AD. 

Lees ook:

Mart van der Sar

Invalide Mart ziet droomhuis al ruilend dichterbij komen: ”Het gaat heel goed”

Wéér is de aangepaste woning aan het water, waar Mart van der Sar uit Monster van droomt, een stapje...

Meer over

Nieuws

adv.