Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is dus écht zinvol om je fiets te registreren, blijkt na aanhouding van beruchte dief

Door Kristianne van Blanken 17 augustus 2019

Je fiets registreren, het klinkt misschien als een nutteloze activiteit. Toch blijkt dit écht heel zinvol, zo benadrukt de politie Westland. Die ontdekte deze week dat de fiets van een bekende dief begin dit jaar in Oegstgeest gestolen is. 

Agenten kwamen woensdag (14 augustus) omstreeks 10.30 uur op de Nieuweweg in Poeldijk drie beruchte dieven op fietsen tegen. Het drietal werd staande gehouden, waarna de serie- en framenummers van hun tweewielers gecontroleerd werden aan de hand van het Stop Heling-register.

Hieruit kwam naar voren dat één van de fietsen aan het begin van dit jaar gestolen is in Oegstgeest. De 22-jarige fietser die op deze tweewieler reed, is aangehouden en meegenomen voor verhoor. Deze persoon had geen vaste woon- of verblijfplaats.

Onderzoek

”Door foto’s van je fiets te maken en het serie- en framenummer te registreren in de Stop Heling-app, kunnen wij als politie een onderzoek starten om de daders op te sporen en je gestolen fiets terug te krijgen”, benadrukt agent Sjoerd van de politie Westland. Hij was woensdag bij de controle aanwezig.

Aangifte doen is volgens hem bovendien heel belangrijk. Van de twee andere fietsen was niet bekend of deze ook gestolen waren.

Lees ook:

Feestweek Westland

Zo treedt de politie op tegen drinkende jongeren tijdens de feestweken

Ben jij nog geen achttien jaar? Dan kun je het tijdens de feestweken in Westland maar beter bij het ...

Meer over

Nieuws

adv.