Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Door brand bij het CBR zijn duizenden rijexamens verplaatst

Door Kristianne van Blanken 8 januari 2020

Bij het CBR in Rijswijk kunnen waarschijnlijk tot 1 mei geen rijexamens worden afgenomen door de brand die vrijdag in het gebouw woedde. Dat meldt het rijvaardigheidsinstituut op hun website. Kandidaten kunnen op andere locaties terecht, schrijft mediapartner AD.

Om de doorloop zo goed mogelijk in stand te houden, worden theorie-examens nu ook ’s avonds en in het weekend bij andere locaties afgenomen. Het gaat om duizenden examens die verplaatst moeten worden. Voor de klanten is een website gemaakt met informatie over de brand, maar ook met updates. Het CBR gaat zelf examenkandidaten benaderen om hen te informeren over geplande examens.

De praktijkexamens zijn maandag wel weer begonnen. Deze worden bij Event Plaza, ook aan de Lange Kleiweg in Rijswijk, gehouden. Dat is een voordeel voor de leerlingen, stelde een woordvoerster van CBR eerder. “Van tevoren wordt natuurlijk al vaak de route geoefend. Deze weg kennen ze goed.”

Schade

Afgelopen vrijdag ontstond er ’s ochtends brand in het pand van het CBR. Het vuur veroorzaakte veel schade. Op het moment van de brand waren er zo’n dertig mensen in het gebouw. Niemand raakte gewond.

Volgens omstanders zou er door iemand een brandend voorwerp naar binnen zijn gegooid. Diezelfde dag pakte de politie een 38-jarige man op die wordt verdacht van brandstichting. Hij zit nog vast.

Dit artikel is afkomstig van het AD.

Lees ook:

In het nieuwe restaurant in het Tramhuisje in Naaldwijk kun je nu eten en borrelen

Lekker lunchen, borrelen of gewoon een kop koffie drinken: het kan sinds begin dit jaar (2020) in he...

Kijken! Wedstrijd levert adembenemende natuurfoto’s van onze regio op

Pareltjes zijn het, de foto's die zijn ingestuurd voor de fotowedstrijd van natuurvereniging Natuurl...

Spelletjesfanaten opgelet: hier kun je deze week zo’n 80 soorten spelletjes doen

Ben jij gek op bordspelletjes? Of speel je liever een spel met kaarten? Dan hebben we goed nieuws vo...

adv.