Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen in het dossier ‘Hoekse Lijn’

Door Kristianne van Blanken 9 september 2019

Er zijn weer ontwikkelingen in het dossier ‘Hoekse Lijn’. De gemeente Rotterdam heeft zaterdag (7 september) namelijk de eindverantwoordelijkheid voor het beheer en de exploitatie overgedragen aan de RET. Ook kreeg de vervoerder de benodigde indienststellingsvergunning van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Daarmee is een rijdende Hoekse Lijn weer een stapje dichter bij!

Voor wie al begint te juichen: we zijn er nog niet. Voordat de metro tussen Hoek van Holland en Schiedam écht gaat rijden, moeten namelijk nog een aantal laatste tests worden uitgevoerd en verbeteringen worden doorgevoerd. Dit zogenoemde proefbedrijf moet succesvol worden afgerond voordat jij kunt instappen voor een ritje.

De verwachting is vooralsnog dat dit op maandag 30 september voor het eerst kan. Er wordt dan gedurende ongeveer een maand alleen gereden volgens de dienstregeling van de B-lijn. Ook het vervangend busvervoer blijft tijdens deze periode nog beschikbaar. ‘In deze opstartfase kunnen zowel reizigers als de RET wennen aan de nieuwe metroverbinding en kunnen eventuele kinderziekten worden opgelost’, aldus een woordvoerder van de RET.

Spitsritten

De planning is dat de Hoekse Lijn ongeveer een maand na de opstartfase volledig geëxploiteerd wordt. Dan kun je ook gebruikmaken van de spitsritten naar Vlaardingen-West via metrolijn A. Het vervangend busvervoer is vanaf dan niet meer beschikbaar.

Zie voor meer informatie over de dienstregeling van de Hoekse Lijn de website van de RET.

Lees ook:

Klopjacht op drietal na gewapende overval op waardetransport

Twee mannen hebben vanmorgen in de Dijkstraat in Honselersdijk een gewapende overval gepleegd op een...

Triest! Geld voor personeelsuitje weg na inbraak bij lunchroom Bijzonder

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.