Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is wat je moet weten over de nieuwe woonwijk die in Kwintsheul gebouwd wordt

Door Kristianne van Blanken 10 januari 2020

Eindelijk is het zover: na jaren steggelen, komt er een nieuwe woonwijk in Kwintsheul. Dat meldt mediapartner AD. De wijk wordt gebouwd aan de Driesprong, maar hoeveel huizen er precies gebouwd worden, is niet bekend. Wel weten we dat minimaal dertig procent van de woningen sociale huur moet worden.

Het is de bedoeling dat de nieuwe woningen per fase gebouwd gaan worden. Daarmee wordt voorkomen dat er teveel woningen in één keer op de markt komen.

Niet alleen het aantal woningen dat gebouwd wordt is onbekend, ook over de bouwhoogte is nog niets duidelijk. Wel weten we dat de nieuwe woonwijk ontsloten moet worden via de Mariëndijk en de Van Buerenlaan.

Verandering

In Kwintsheul zijn jarenlang te weinig nieuwe woningen gebouwd, met als doel het dorp leefbaar te houden en doorstroming te bevorderen. Daar komt met de aangekondigde nieuwbouw verandering in.

Wethouder Cobie Gardien (LPF) heeft de provincie ervan overtuigd dat als Westland substantieel woningen wil kunnen toevoegen, er buiten de zogenoemde rode contouren gebouwd moet worden. Het college van Gedeputeerde Staten gaat nu Provinciale Staten voorstellen om met de woningbouw akkoord te gaan. Pas dan kan worden doorgepakt.

Voordat er gebouwd kan worden, moet eerst nog een zogenoemde structuurvisie voor de Driesprong worden vastgesteld. Dat doet de gemeenteraad over twee weken. Daarna kan het bestemmingsplan worden opgesteld. Als het bestemmingsplan is vastgesteld, dan kan er begonnen worden met bouwen.

Lees ook:

Slank worden zonder sporten: het kan nu ook in Westland

Je bent iedere dag in de sportschool te vinden en hebt ieder mogelijk dieet al geprobeerd, maar toch...

5x Superleuk om dit weekend te doen

Van hardloopwedstrijd voor het goede doel tot een middag heerlijk meezingen: er valt weer van alles ...

Opruiming bij Beebie, een high tea met korting en meer koopjes

De wintercollectie gaat er bij veel winkels weer uit om plaats te maken voor de nieuwe collectie. En...

adv.