Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze succesvolle Westlanders zijn in de race voor de titel Westlands sportcoach van het jaar

Door Kristianne van Blanken 20 januari 2020

Jac Orie (schaatsen), Sarina Wiegman (voetbal) en Edwin Vurens (voetbal) zijn genomineerd voor de titel Westlands sportcoach van het jaar 2019. Dat meldt mediapartner AD na de bekendmaking door de gemeente Westland. 

Sarina Wiegman uit Monster is al jaren succesvol als coach van de Oranje voetbalvrouwen. Op het wereldkampioenschap pakte Oranje afgelopen zomer onder leiding van de geboren Haagse zilver door een nederlaag in de finale tegen de Verenigde Staten. Wiegman werd in december ook al gekozen tot Haags sportcoach van het jaar.

 

Jac Orie (Poeldijk) pakte als coach van schaatsgrootheden als Sven Kramer, Ireen Wüst en Patrick Roest veel medailles. Hij werd al meerdere keren gekozen tot Nederlands sportcoach van het jaar en is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Eerste klasse

De derde genomineerde voor de titel Westlands sportcoach van het jaar is Edwin Vurens (Nootdorp), die met het eerste voetbalteam van VELO naar de eerste klasse promoveerde. In de afgelopen vier seizoenen promoveerde hij met zijn team maar liefst drie keer.

De handbalsters van Quintus 1 (Kwintsheul), korfballers van Valto 1 in De Lier en de voetballers van VELO 1 (Wateringen) zijn genomineerd in de categorie sportploeg van het jaar. Quintus bereikte de halve finale van de Europa Cup, werd tweede in de eredivisie en won de landelijke beker. Valto pakte het kampioenschap in de eerste klasse zaal.

G-sporter

Eerder al werden de namen van de genomineerden voor sportman, sportvrouw, sporttalent en G-sporter bekendgemaakt.

De winnaars worden op donderdag 30 januari 2020 tijdens het Westlands sportgala in WestlandTheater De Naald in Naaldwijk bekendgemaakt.

Lees ook:

Schrikkeljaar: wat vier jij op 29 februari?

We hebben er even op moeten wachten, maar dit jaar (2020) staat eindelijk de 29e van februari weer o...

Deze winkel wordt compleet verbouwd en is daarom tijdelijk gesloten

Gratis speelgoed, high tea met korting en meer leuke deals

adv.