Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Witte is jarig en daarom krijgen zoveel mogelijk inwoners van ‘s-Gravenzande een plantje

Door Kristianne van Blanken 1 april 2020

Eetcafé De Witte, met vestigingen in ‘s-Gravenzande en De Lier, bestaat twintig jaar en daarom zou maart een jubileummaand worden. Omdat het restaurant als gevolg van de coronamaatregelen gesloten is, bedacht De Witte een andere manier om het jubileum te vieren: een traktatie. Wie jarig is trakteert en daarom ontvangen zoveel mogelijk inwoners van ‘s-Gravenzande een plantje voor hun deur. De eerste planten zijn inmiddels uitgedeeld.

Medewerkers van De Witte begonnen namelijk gisteren (31 maart) met het uitdelen van de plantjes en gingen daar vandaag nog mee door. ‘Want iedereen verdient wel een steuntje in deze rare tijd’.

Mediapartner AD meldt dat er in totaal 16.000 planten uitgedeeld worden. Heb jij er  nog geen één ontvangen? Dan kan het zijn dat er komende dinsdag één voor je deur staat.

Sierteelt

De actie is bedacht door Bart van der Helm, mede-eigenaar van De Witte, en zijn zwager Jelle Strijbis van SV.CO. Door deze actie krijgen inwoners van ‘s-Gravenzande niet alleen een steuntje in de rug, maar wordt ook de sierteelt geholpen in deze moeilijke tijd. ”We zitten allebei in zwaar weer en op deze manier kunnen we elkaar een beetje helpen”, aldus Bart.

De Witte hoopt mensen te motiveren om anderen een bloemetje of een plantje te geven. ”Hiermee helpen we elkaar, kwekers, bloemisten en anderen uit de regio.”

Lees ook:

Bart nam De Witte van zijn vader over en viert dit jaar het 20-jarig bestaan

De Witte is een begrip in Westland en dit jaar bestaat het restaurant met inmiddels twee vestigingen...

Nieuwe adresjes: Bij deze 11 kwekers kun je deze week terecht voor bloemen

We krijgen nog steeds ontzettend veel reacties over de stalletjes in Westland waar je je bloemen en ...

#Daslief: Deze video is gemaakt om alle Westlanders een hart onder de riem te steken

Om alle Westlanders tijdens deze coronacrisis een hart onder de riem te steken, maakten vier enthous...

adv.