Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De bus die in plaats van de Hoekse Lijn reed stopt met rijden

Door Redactie indebuurt Westland 18 oktober 2019

Wat zijn we blij met de Hoekse Lijn: hij rijdt en brengt je op de plek van bestemming. Maar daarom moet je wel afscheid nemen van het vervangend busvervoer. De bus stopt vanaf morgen (19 oktober) met rijden.

Dit is eerder dan dat de bedoeling was en de reden hiervan is dat bijna niemand meer gebruik maakt van de bus. Op afroep blijven de bussen en chauffeurs overigens wel tot 1 november beschikbaar. Mochten zich problemen voordoen bij de Hoekse Lijn, dan kunnen ze worden ingezet. Binnen het uur kunnen ze dan weer rijden.

Officiële opening

De RET was eigenlijk van plan om de vervangende bus te laten rijden tot 1 november, dan is ook de (echte) officiële opening van de metroverbinding. Maar omdat er de afgelopen periode geen grote storingen en vertragingen zijn geweest, is besloten om eerder met het busvervoer te stoppen.

Er maken op dit moment maar zo’n honderden mensen gebruik van de bus en met de metro reizen zo’n twintigduizend mensen per dag. Het is dus duurzamer en financieel verstandiger om de bussen alleen bij grote problemen in te zetten.

Lees ook:

Ruim 80 Westlanders stappen in Afrika op de fiets voor het goede doel

Voor het goede doel zeven dagen fietsen door Kenia en Tanzania: ruim tachtig Westlanders gaan het do...

Video: Verhuurder over peperdure Lamborghini die ‘de eindstreep niet haalde’

Nieuw in Westland: Walking handball

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.