Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronavirus in Westland: Vier besmettingen in verzorgingshuizen en ‘ouderenuurtje’ bij supermarkten

Door Kristianne van Blanken 23 maart 2020
De ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen elkaar snel op, ook in Westland. Vrijdag (20 maart) maakte Pieter van Foreest bekend dat vier bewoners van verzorgingshuizen van deze organisatie in Westland besmet zijn met het virus. Verder is er bij Jumbo Koornneef Westland en Albert Heijn een speciaal ‘ouderenuurtje’.

Besmettingen bij Pieter van Foreest

Één bewoner van De Kreek in ‘s-Gravenzande en drie bewoners van De Triangel in De Lier zijn besmet met het coronavirus. Pieter van Foreest benadrukt dat er direct volgens de richtlijnen van het RIVM gehandeld is.

Eerder waren er al preventieve maatregelen genomen op het gebied van hygiëne. Na de uitslag zijn ook verschillende noodzakelijke vervolgmaatregelen genomen. ‘We doen er alles aan om verdere verspreiding te voorkomen en handelen hierin volgens de strikte richtlijnen en procedures van het RIVM’, aldus Pieter van Foreest.

Gesloten

Voorlopig zijn alle locaties van de zorginstelling gesloten voor bezoek. Bewoners van de locaties waar het coronavirus is vastgesteld verblijven zolang het nodig is in afzondering. Ook worden zij goed in de gaten gehouden wat betreft klachten en besmetting.

‘Ouderenuurtje’

Dan even een heel andere ontwikkeling die met het coronavirus te maken heeft. Jumbo Koornneef Westland is vandaag (23 maart) namelijk begonnen met een speciaal ‘ouderenuurtje’.

Dat houdt in dat mensen die ouder zijn dan 65 jaar op werkdagen tussen 07.00 en 08.00 uur boodschappen kunnen doen bij de vestigingen van de supermarkt in Naaldwijk, Wateringen en Kwintsheul. Daarna gaan de winkels pas open voor de overige klanten.

‘Op die manier lopen ze minder risico het coronavirus op te lopen en hebben ze minder kans om mis te grijpen!’, aldus Jumbo Koornneef Westland.

Albert Heijn

Behalve bij Jumbo, kunnen oudere klanten op werkdagen ook bij Albert Heijn winkelen tijdens een speciaal uur. Alle vestigingen van deze supermarkt zijn van maandag tot en met vrijdag extra geopend tussen 07.00 en 08.00 uur voor klanten vanaf 70 jaar.

Lees ook:

Naaldwijk Verdilaan

In kaart: zoveel Westlanders voelen zich onveilig in de eigen gemeente

Heb jij je weleens onveilig gevoeld tijdens een stapavondje in het centrum van Naaldwijk, terwijl je...

5x Zo blijf je tóch fit nu de sportclubs gesloten zijn

Nu sportscholen en -verenigingen als gevolg van het coronavirus gesloten zijn, is het misschien een ...

Oeps: ‘Onverwoestbare’ bunker breekt in tweeën tijdens verplaatsing

De verplaatsing van een mortierbunker, die sinds de Tweede Wereldoorlog bij de Dijckerwaal in 's-Gra...

Meer over

Nieuws Winkelen

adv.