Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alle kerstmarkten in onze regio op een rij

Door Kristianne van Blanken 25 november 2019

Kerstmarkten, Winterwonderland, de kersteditie van de Swan Market: er is in het kader van kerst in december zoveel te beleven in Westland en omstreken, dat je misschien inmiddels door de kerstbomen het bos niet meer ziet. Want wanneer kun je nu precies waar je glühweintje drinken en je kerstcadeautjes kopen? Je leest het in dit chronologische overzicht van alle kerstmarkten die in december in Westland en omgeving gehouden worden. 

Page 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

Kerstmarkt Naaldwijk 2019

Kerstmarkt Westland 2019
Beeld: Kerstmarkt Oude Kerk Naaldwijk.

De eerste kerstmarkt waar je welkom bent, is die in de Oude Kerk in Naaldwijk. Deze markt wordt op vrijdag 6 en zaterdag 7 december gehouden en dat duurt dus helemaal al niet meer zo gek lang.

Openingstijden

Je kunt op vrijdag tussen 12.00 en 18.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur langs de kraampjes struinen om alvast leuke kerstcadeaus in te slaan.

Royal Christmas Fair Den Haag 2019

Misschien ben je er tijdens een eerdere editie weleens geweest: de Royal Christmas Fair in Den Haag. Deze romantische en gezellige kerstmarkt wordt dit jaar van donderdag 12 december tot en met zondag 23 december gehouden op het Lange Voorhout in Den Haag.

Er zijn wel tachtig kersthuisjes waar je de meest uiteenlopende artikelen kunt kopen en honderdduizend twinkelende lichtjes maken het feest compleet.

Openingstijden

De kerstmarkt is elke dag geopend van 12.00 tot 21.00 uur.

Meer informatie vind je hier.

Kerstmarkt Monster 2019

Beeld: ANP.

In Monster wordt op vrijdag 13 december al kerst gevierd. Die dag wordt er tussen 14.00 en 21.00 uur een kerstmarkt gehouden in het centrum. Het belooft een gezellige boel te worden met onder meer een winterbarbecue, een ijsbaan en livemuziek.

Ook zijn er verschillende kramen waar je je kerstcadeautjes kunt inslaan.

Winterwonderland De Lier 2019

Kerstmarkt Westland 2019
Beeld: Ferrion.

Net zoals in Monster, kun je je op vrijdag 13 december in De Lier in kerstsferen onderdompelen. Hier wordt die vrijdagavond Winterwonderland 2019 gehouden en er wordt tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement flink uitgepakt. Zo is er behalve de kerstmarkt een levende kerststal en kun je genieten van verschillende optredens.

Ook is er de lichtjesparade. Die start om 19.00 uur bij zwembad Vreeloo aan de Veilingweg. De verlichte voertuigen en wandelaars gaan vervolgens via de Kerklaan naar het centrum toe, met als eindpunt het plein bij de Dom.

Kerstmarkt in Vlaardingen 2019

Beeld: ANP

Het wordt nog lastig kiezen, als je op vrijdag 13 december naar een kerstmarkt toe wilt gaan. Op deze dag is er, net zoals in Monster en De Lier, namelijk ook een kerstmarkt in Vlaardingen. Je vindt de markt met onder meer een levende kerststal, muziek en volop glühwein rondom de Grote Kerk en in andere delen van het centrum.

Vanaf de Grote Kerk kun je de kerstmarkt van bovenaf bekijken, je kunt namelijk helemaal naar boven toe om van het uitzicht over de stad te genieten.

Openingstijden

De kerstmarkt is niet alleen op vrijdag 13 december, maar ook op zaterdag 14 december geopend. Op vrijdag ben je tussen 16.00 en 22.00 uur welkom en op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur.

Ook leuk is om deze kerstmarkt te combineren met het Winterterras. In het Oranjepark in Vlaardingen ligt vanaf 13 december Europa’s grootste ijsbaan en staat er een grote horecatent waar je lekkere hapjes kunt eten en glühwein kunt drinken. 

Kerstmarkt Westerhonk 2019

Kerstmarkt Westland 2019
Beeld: ANP.

Op woonzorgpark Het Westerhonk in Monster wordt op 14 december een kerstmarkt gehouden. Op deze markt, die op het terrein van ’s Heeren Loo aan de Vijverweg (nummer 18) gehouden wordt, vind je wel 25 kraampjes met allerlei leuke kerstcadeautjes. Ook is er een levende kerststal met hierin zelfs een kameel.

Zanger Hans de Bruin, het koor Flower Sound en orkest Tavenu zorgen voor de muzikale omlijsting van de kerstmarkt.

Toegang

De kerstmarkt duurt van 10.00 tot 16.00 uur en toegang is gratis. Meer informatie vind je in ons eerdere artikel.

Swan Market kersteditie in Delft 2019

Beeld: Swan Market.

Ben jij een echte shopliefhebber? Dan ken je vast het fenomeen Swan Market. De bekende markt komt binnenkort maar liefst drie dagen naar het pittoreske Delft.

Op zaterdag 14 en zondag 15 december staan de Hippolytusbuurt en het Heilige Geestkerkhof vol gezellige kramen. En het is nog eens een kersteditie ook!

Genoeg te shoppen

Op de Swan Market vind je onder meer kleding, kunst, sieraden, speelgoed, gadgets, interieur spullen en vintage. Kortom: er is genoeg te shoppen!

Verder staan er foodtrucks en -kraampjes en is er voor kinderen ook van alles te doen. Je kunt er op vrijdagavond zelfs een prima pre-uitgaans-feestje van maken, want er staat ook een barretje waar je terecht kunt voor biertjes, wijntjes en andere lekkere dranken.

Openingstijden:

  • Zaterdag 14 december van 11.00 tot 19.00 uur;
  • Zondag 15 december van 11.00 tot 19.00 uur.

Meer informatie vind je hier.

Kerstmarkt in Trompenburg Rotterdam 2019

Een iets minder bekende kerstmarkt, maar zeker een bezoekje waard, is de kerstmarkt in Trompenburg in Rotterdam. Daar kun je op 13, 14 en 15 december rondstruinen tussen echte Rotterdamse locals. Gebruik dan wel even een natte T, want dit is een echte insidertip en of de locals blij zijn met al die dagjesmensen, dat weten wij nog zo net niet.

Op de kerstmarkt vind je zo’n veertig kraampjes waar van alles verkocht wordt: van handgemaakte kerststallen tot handgemaakte sjaals en sieraden. En natuurlijk valt er op z’n Rotterdams ook genoeg te nassen, want er wordt onder meer brood van Jordy’s, taart van Koekela, biologische friet van de Frietfiets, erwtensoep, glühwein en chocolademelk met slagroom verkocht.  

Openingstijden:

  • Vrijdag 13 december van 15.00 tot en met 21.00 uur
  • Zaterdag 14 december van 10.00 tot en met 16.00 uur
  • Zondag 15 december 10.00 tot en met 16.00 uur

Meer informatie vind je hier.

Kerstmarkt Dordrecht 2019

Wil je naar de grootste kerstmarkt van Nederland toe? Dan moet je in Dordrecht zijn. Daar kun je langs bijna driehonderd kramen vol met de leukste kerstcadeaus en lekkernijen struinen.

Maar er zijn ook muzikale winterterrassen op de Kerstmarkt Dordrecht 2019. In de schaduw van het indrukwekkende Stadhuis kun je, met de zang van gospelkoren op de achtergrond, een glaasje glühwein of warme chocolademelk drinken. Aan het einde van elke dag kun je uit volle borst meezingen met moderne en klassieke kerstnummers tijdens de Christmas-sing-a-long.

Openingstijden:

De kerstmarkt in Dordrecht is op vrijdag en zaterdag (13 en 14 december) geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Op zondag (15 december) ben je tussen 11.00 en 18.00 uur welkom.

Kerstmarkt ‘s-Gravenzande 2019

Kerstmarkt 's-Gravenzande 2019
Foto: Winkelcentrum ‘s-Gravenzande.

De laatste Westlandse kerstmarkt die we voor je in petto hebben, is de kerstmarkt van ‘s-Gravenzande. Deze wordt gehouden op zaterdag 14 en zondag 15 december.

Er zijn kraampjes met leuke kerstartikelen, er is muziek en zelfs de Kerstman en zijn assistente maken hun opwachting. Verder kun je bij de lokale ondernemers een beker warme chocolademelk of glühwein kopen.

Openingstijden

De kerstmarkt is zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag (en dit is tevens een koopzondag) van 12.00 tot 17.00 uur.

Magisch Dorp in Zoetermeer

Last but not least: Magisch Zoetermeer. De Markt in het Stadshart van Zoetermeer is van 27 tot en met 30 december omgetoverd tot een magisch dorp in kerstsferen.

Je vindt er een schaatsbaan, kleine theatervoorstellingen, een draai- en zweefmolen en eettentjes met broodjes worst en warme dranken.

Openingstijden

Magisch Zoetermeer is van vrijdag 27 tot en met maandag 30 december op de Markt in het Stadshart.

Kerst in Westland

Kun jij echt niet meer wachten totdat het kerst is? Dan kun je met onderstaande video’s nú alvast in de kerstsfeer komen:

Video: Zo ziet de sprookjesachtige kerstshow van Intratuin eruit

We moeten nog even geduld hebben totdat het écht kerst is, maar bij Intratuin in 's-Gravenzande is h...

Kijk en geniet! Bij De Carlton is het al kerst [VIDEO]

Het heerlijk avondje van Sinterklaas moet nog komen, maar stiekem hebben we ook al heel veel zin in ...
Page 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

adv.