Westland

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is vanaf nu verboden in Westland en zo wordt in onze gemeente gereageerd

Door Carin 24 maart 2020

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet iedereen. Dat concludeert het kabinet tijdens de persconferentie op maandagavond 23 maart. Het gevolg: de maatregelen worden aangescherpt. Burgemeester Bouke Arends maakt vandaag (24 maart) bekend welke consequenties dit voor Westland heeft. 

Het kabinet roept iedereen op om weg te blijven van samenkomsten. Om alleen boodschappen te doen en om zoveel mogelijk in je eentje een frisse neus te halen wanneer nodig. Bezoek over de vloer? Liever niet, maar met maximaal drie mensen en alleen als je anderhalve meter afstand neemt. “Het doel is en blijft: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken”, licht Mark Rutte tijdens de persconferentie toe.

Dit is tot 1 juni verboden in Westland

  • Alle samenkomsten, evenementen en bijeenkomsten. Er is geen grens meer van het aantal personen, dus ook bijeenkomsten onder de honderd mensen zijn niet toegestaan.
  • Groepsvorming. Als blijkt dat drie of meer Westlanders niet de anderhalve meter afstand houden, kunnen ze een boete krijgen. Uitzondering is er voor gezinnen en jonge kinderen (jonger dan twaalf jaar) die met elkaar spelen.
  • Er mogen maximaal drie mensen thuis op bezoek komen, die dan onderling 1,5 meter afstand moeten houden.
  • Kappers en andere ‘contactberoepen’ zoals schoonheidsspecialisten sluiten tot 6 april.
  • Als een persoon in het gezin koorts heeft, moet het hele gezin binnen blijven.

Burgemeester Bouke Arends krijgt meer bevoegdheid

Burgemeester Bouke Arends krijgt net als alle burgemeesters in Nederland zo snel mogelijk de bevoegdheid om forse boetes te handhaven. Voor Westlanders kan zo’n boete oplopen tot zo’n €400,-. Ondernemers kunnen een prent van rond de €4000,- krijgen als zij zich niet aan de regels houden.

Ook mag de burgemeester sneller besluiten drukke locaties te sluiten. Lees via mediapartner AD wat er verder in de persconferentie is besproken.

Consequenties voor Westland

Wat de consequenties voor Westland zijn, nu de regels weer aangescherpt zijn, dat moet nog blijken. De gemeente Westland heeft via social media laten weten dat burgemeester Bouke Arends vandaag (24 maart) met meer informatie komt. Hij zal dan laten weten op welke manier de nieuwe maatregelen binnen de gemeente Westland uitgevoerd zullen worden.

 

Evenementen

Groepsvorming, samenkomsten, evenementen: het is allemaal verboden tot 1 juni. Dat betekent ook dat veel evenementen in Westland niet door kunnen gaan. Kom in de Kas Westland 2020 bijvoorbeeld, maar ook de festiviteiten die rondom Koningsdag en bevrijdingsdag in de verschillende dorpskernen gepland stonden.

Je leest er meer over in ons eerdere artikel:

Deze evenementen in Westland gaan nu definitief niet door

Alle evenementen en samenkomsten in Westland worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan hond...

Zo reageert Westland op de aangescherpte maatregelen

Er mag ontzettend veel niet op dit moment, maar Westlanders blijven gelukkig Westlanders en zij blijven ook in deze crisistijd in oplossingen denken. Zo wordt er via het platform Coronahulp Westland massaal hulp aangeboden aan iedereen die dit kan gebruiken. Bij het doen van boodschappen, bij het vermaken van de kinderen die thuis blijven van school, maar ook gewoon bij het doorkomen van de dag met een gezellig praatje.

Lees hier meer over Coronahulp Westland:

Lief: Daniëlle en Justin startten Coronahulp Westland: ‘We zoeken nu mensen die hulp nodig hebben’

Waar de verspreiding van het coronavirus op zijn zachtst gezegd voor flink wat ellende zorgt, lijkt ...

Verder zijn er ook allerlei initiatieven om de tuinders, die met hun bloemen en planten blijven zitten nu deze niet meer verhandeld worden, een hart onder de riem te steken. De #FlowerBoostChallenge bijvoorbeeld, waarover je in dit artikel meer leest.

En wil jij onze kwekers ook helpen door een mooie bos bloemen of een gezellige plant te kopen? In dit artikel lichten we een aantal adresjes uit waar je terecht kunt:

11x Bloemen en planten kopen bij onze eigen Westlandse kwekers

Koop bloemen en planten bij onze eigen Westlandse kwekers of gewoon bij de bloemenzaak om de hoek. D...

Lees ook:

Oproep: Laat jouw woning zien in een virtuele editie van ‘binnenkijken bij’

Eén van de rubrieken op indebuurt is ‘binnenkijken bij’, waarbij we binnengluren bij andere Westland...

Coronavirus in Westland: Vier besmettingen in verzorgingshuizen en ‘ouderenuurtje’ bij supermarkten

De ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen elkaar snel op, ook in Westland. Vrijdag (20 maart) ...
Naaldwijk Verdilaan

In kaart: zoveel Westlanders voelen zich onveilig in de eigen gemeente

Heb jij je weleens onveilig gevoeld tijdens een stapavondje in het centrum van Naaldwijk, terwijl je...

adv.